Ji sako išreiškusi palaikymą Lietuvai trečiadienį pokalbyje su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu.

„Aš išreiškiau stiprią tęstinę Jungtinių Valstijų paramą Lietuvai, susiduriančiai su Kinijos Liaudies Respublikos ekonomine prievarta“, – „Twitter“ paskyroje trečiadienį paskelbė diplomatė.

K. Tai taip pat sakė su ministru aptarusi „būdus stiprinti mūsų transatlantinę partnerystę ir mūsų bendras vertybes“.

G. Lansdbergis, padėkojo už „nuoširdų pokalbį“ ambasadorei bei išreikštą paramą ir pabrėžė, jog Lietuva toliau išliks vieninga su partneriais, kurie laikosi šių bendrų vertybių.

„Esame dėkingi už JAV įsipareigojimą dirbti kartu su Europos Sąjunga reaguojant į prievartinį diplomatinę ir ekonominį elgesį. Esame kartu kaip bendraminčiai, išlaikydami savo vertybes ir principus bet kokios prievartos akivaizdoje“, – tviteryje rašė G. Landsbergis.

Lietuvos ir Kinijos santykiai nugarmėjo į žemumas, Vilniui leidus šalyje veikti Taivaniečių atstovybei, pavadinime naudojant salos vardą. Ekspertai sako, kad kinų kalba šios atstovybės pavadinimas skamba kaip Taivano atstovybė, o Pekinas tame įžvelgia Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)