„JAV remia šalių siekį atgrasyti vartotojus nuo „Huawei“ ir kitų Kinijos technologijų įmonių produktų, kurie kelia grėsmę nacionaliniam šalių saugumui. Mūsų tikslas yra nukreipti žmones nuo „Huawei“ prie kitų Vakarų įmonių įrenginių“, - Briuselyje „Reuters“ sakė G. Sondlandas.

Paklaustas apie „Huawei“ keliamas grėsmes saugumui, G. Sondlandas patikino, kad to įrodymų tikrai yra: „Yra daugybė įrodymų, tačiau dauguma jų šiuo metu yra įslaptinti“.

Tuo tarpu „Huawei“ atstovai po G. Sondlando pareiškimo išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad bendrovės reputacija kibernetinio saugumo srityje yra nepriekaištinga, o dalis įrenginių yra perkami iš užsienio valstybių.

„Vos trečdalis „Huawei“ įrangos dalių yra gaminamos Kinijoje“, - teigiama „Huawei“ pranešime.

„Kitos dalys yra importuojamos iš kitų pasaulio valstybių. Šių laikų globalizuotame pasaulyje visos didelės informacinių ir komunikacinių technologijų įmonės turi pasaulines tiekimo grandines. „Huawei“ reputacija kibernetinio saugumo srityje yra „švari“, - sako „Huawei“ atstovai.

Anksčiau žiniasklaidoje buvo pranešama, kad ES svarsto siūlymus dėl saugumo sumetimų uždrausti naudoti „Huawei“ įrangą diegiant naujos kartos 5G mobiliojo ryšio tinklus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)