Departamentas teigia, kad Kinija suvirintus didelio diametro vamzdžius, kurie yra naudojami dujų ir naftos pramonėje, pardavinėja gerokai pigiau nei rinkos kaina ir tai kenkia JAV vamzdžių gamintojams, nurodoma preliminariame sprendime.

Jungtinės Valstijos pernai iš Kinijos importavo vamzdžių už 180 mln. JAV dolerių.

Departamentas taip pat pranešė, kad tyrimo metu buvo nustatyta, jog vamzdžius taip pat dempinguoja ir Kanada, kurios laukia 24 proc. muito tarifas. Graikijai ir Pietų Korėjai bus nustatyti 22 proc., o Turkijai – 5 proc. muito tarifai.

JAV vyriausybė teigia, kad gautinis sprendimas dėl vamzdžių iš Kinijos ir Indijos dempingavimo į Jungtinių Valstijų rinką bus priimtas lapkričio mėnesį.

Tačiau jei nepriklausoma Tarptautinė prekybos komisija nustatys, kad JAV vamzdžių pramonei importas iš Kinijos nepakenkė, už muitus sumokėti pinigai bus grąžinti. Komisija savo sprendimą priims gruodžio 20 dieną.

Gautinį sprendimą dėl Kanados ir kitų valstybių JAV prekybos departamentas priims sausio mėnesį, o Tarptautinės prekybos komisijos sprendimo šių valstybių atžvilgiu laukiama vasarį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)