Po savaites trukusių audringų debatų projektas buvo priimtas likus mažiau nei dviem valandoms iki spalio 17-osios – datos, nuo kurios Iždo departamentui būtų pradėję stigti lėšų, kad galėtų vykdyti visus šalies finansinius įsipareigojimus.

Paskutinės minutės planas atitolins šią rimčiausią krizę pratęsdamas JAV Iždo departamento skolinimosi įgaliojimus iki vasario 7 dienos.

Kongresas taip pat pasiekė susitarimą dėl uždarytų federalinių agentūrų veiklos atnaujinimo ir tai reiškia, kad šimtai tūkstančių atostogų išleistų darbuotojų grįš į darbą, o institucijos bus finansuojamos bent iki sausio 15-osios.

Dar prieš šiai aštriai kovai pasiekiant atomazgą per balsavimą Atstovų Rūmuose, prezidentas Barackas Obama sakė, kad „nedelsdamas“ pasirašys įstatymų leidėjų parengtą projektą, siekdamas užgydyti įnirtingų politinių mūšių paliktas žaizdas.

Tačiau jis taip pat perspėjo, kad Vašingtonas privalo liautis naudoti krizes kaip politinio spaudimo svertą.

JAV lyderiams reikia „susigrąžinti“ Amerikos žmonių pasitikėjimą po šios krizės, sakė B.Obama.

„Nedelsdami pradėsime vėl atidarinėti savo vyriausybės (institucijas) ir galime pradėti sklaidyti šį netikrumo ir nerimo debesį virš mūsų verslo ir Amerikos žmonių“, – pridūrė jis.

Administracijos biudžeto direktorė Sylvia Burwell sakė, kad „darbuotojai turėtų tikėtis grįžti į darbą ryte“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)