„Šie (Europos) Komisijos veiksmai gali pakenkti užsienio investicijoms, verslo aplinkai Europoje ir svarbiai JAV ir ES ekonominės partnerystės dvasiai“, – pareiškė departamento atstovas spaudai.

„Mes ir toliau stebėsime šias bylas ir toliau bendradarbiausime su Komisija, siekdami mūsų bendro tikslo užkirsti kelią mūsų mokesčių bazių mažėjimui“, – pridūrė jis.

Europos Sąjunga antradienį paskelbė, kad JAV technologijų milžinė Airijai privalo sumokėti rekordinius 13 mlrd. eurų nesumokėtų mokesčių, nes tam tikri „Apple“ mokestiniai susitarimai su Airijos valdžia, kaip nustatyta, buvo neteisėti.

Ir „Apple“, ir Airijos vyriausybė jau pareiškė, kad skųs šį Komisijos sprendimą.

„Nors mes atsisakome komentuoti konkrečias bylas, iždas yra nusivylęs, kad Komisija veikia vienašališkai ir nukrypsta nuo svarbios pažangos, kurią JAV, ES ir likusi tarptautinės bendruomenės dalis kartu padarė kovoje su mokesčių vengimu“, – pareiškė iždo departamentas.

„Kaip jau esame sakę, manome, kad Komisijos atliekami mokesčių įvertinimai atgaline data yra nesąžiningi, prieštarauja nusistovėjusiems teisiniams principams ir kelia abejonių dėl atskirų valstybių narių mokesčių taisyklių“, – rašoma departamento pranešime.

Jungtinės Valstijos praėjusią savaitę perspėjo Europos Komisiją dėl priemonių kovai su mokesčių vengimų, kurių Komisija imasi prieš JAV technologijų milžinę "Apple" ir kitas tarptautines kompanijas. Vašingtonas apkaltino Briuselį vienašališkumu ir savo įgaliojimų viršijimu.

JAV iždo departamentas tuomet pareiškė, kad EK tyrimas dėl tariamų lengvatinių mokestinių sąlygų, kurias tam tikros ES šalys taiko bendrovėms „Apple“, „Amazon“, „Starbucks“ ir „Fiat Chrysler“, „kenkia tarptautinei mokesčių sistemai“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)