Sandorio vertė siekia 1 mlrd. eurų, pranešė „Luminor“.

Po sandorio „Nordea“ ir DNB išlaikys atitinkamai po 20 proc. „Luminor“ akcijų ir toliau dalyvaus banko valdyme, suteikdami ilgalaikį finansavimą, ekspertinę pagalbą, taip pat turės savo atstovus „Luminor“ stebėtojų taryboje. „Blackstone” taip pat pasiekė išankstinį susitarimą įsigyti likusį 20 proc. akcijų paketą iš „Nordea“ per artimiausius keletą metų.

„Blackstone” investavimo logika visiškai atitinka „Luminor“ strategiją, tad esame įsitikinę, kad naujo savininko parama padės mums greičiau pasiekti mūsų strateginį tikslą – tapti didžiausia nepriklausoma Baltijos šalių finansine grupe. Tai ypač didelės apimties investicija regione ir apskritai didžiausia privataus kapitalo fondo investicija Baltijos šalyse“, – pranešime spaudai teigė „Luminor group“ direktorių valdybos pirmininkas Nilsas Melngailis.

„Luminor Bank“ tarybos pirmininkas Erkkis Raasuke (Erkis Rasuke) užtikrino, kad kasdienis klientų aptarnavimas nesikeis.

„Blackstone” generalinis direktorius Nadimas El Gabbanis (Gabanis) teigė, kad tai puiki proga investuoti į puikų verslą veikiantį patrauklioje rinkoje.

„Matome, kad „Luminor“ turi visas galimybes pirmauti rinkoje, kaip nepriklausomas finansinių paslaugų teikėjas“, – pranešime spaudai sakė „Blackstone” generalinis direktorius.

Sandorį dar turės patvirtinti vietos priežiūros institucijos bei Europos centrinis bankas. Tikimasi, kad tai įvyks 2019 metų pirmojoje pusėje.

„Luminor“ buvo įkurtas 2017 metais, sujungus „Nordea“ ir DNB bankų veiklą Baltijos šalyse. Bankas užima 23 proc. Baltijos šalių paskolų rinkos, jo turtas viršija 15 mlrd. eurų. „Luminor“ dirba 3 tūkst. darbuotojų, bankas turi 64 klientų konsultavimo centrus trijose šalyse.

„Blackstone” yra viena iš didžiausių investicijų bendrovių pasaulyje. Įmonės valdomas turtas siekia 439 mlrd. JAV dolerių (378,9 mln. eurų), bendrovė investuoja į privačios nuosavybės, nekilnojamojo turto, viešosios skolos bei turto ir kitus globalius fondus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)