„Jauni žmonės arba tie žmonės, kurie per krizę yra netekę darbo, ateina ir nenori savo darbu užsidirbti. Jie nori ateiti, atsisėsti į darbo vietą ir gauti. Tie žmonės galvoja, kad jie susitaria, ką gaus, atsisėda ir tada – „o tai reikėjo dirbti, kad gaučiau tai?“ Negavę dabar tie žmonės turbūt atsistoja, nusiperka bilietą ir skrenda kur nors kitur“, – teigė D. Bražinskas.

Pasak jo, žiniasklaidos formuojama nuomonė, kad viską galima gauti čia ir dabar, galinti būti viena iš priežasčių, kodėl jauni žmonės nenori dirbti.

„Šiandieninis jaunimas žiniasklaidoje mato sėkmingas miestietiškas istorijas. Gal jos sėkmingos dėl to, kad žmonės įdėjo daug darbo, bet nėra afišuojama, kaip žmonės tai pasiekė. Nemaža dalis žmonių visko pasiekė savo prakaitu, savo darbu, o apie tai tikrai nėra šnekama“, – sakė D. Bražinskas.

Pasak jo, sąžiningai veikianti ir kokybiškas prekes ir paslaugas siūlanti įmonė, kuri negali įsitvirtinti rinkoje, Lietuvoje yra priversta rinktis vieną iš dviejų alternatyvų – duoti kyšį arba itin sumažinti kainą.

„Aš visada sakau: jeigu tu dirbi sąžiningai, jeigu tu dirbi kokybiškai, tu kainuoji pinigus ir turi du variantus – arba duoti kyšį, jei negali savęs parduoti, arba nuleisti kainą iki dovanos lygio. Jeigu tu save gerbi, tu dirbsi toliau, bet dirbsi su tais, kurie perka ir vertina tavo prekes arba paslaugas“, – teigė verslininkas. Pirmieji treji metai dažniausiai būna sunkiausi.

Pasak jo, sąžiningas verslas privalo mokėti mokesčius ir taip remti valstybę, kad vėliau būtų galima tikėtis naudotis jos teikiamomis paslaugomis, pvz., leisti vaikus į valstybės išlaikomas mokymo įstaigas.

„Kai mes pradedame galvoti apie tai, kaip sąžiningais būdais taupyti mokesčius, mano kolega vienprasmiškai sako: jeigu mes kuriame, mes turime ir atiduoti, ir atiduoti valstybei. Tai, kas yra iki PVM (pridėtinės vertės mokesčio. – red.), yra mano, tai, kas yra nuo mano, tai yra ne PVM, tai yra valstybės rėmimas. Aš, nemokėdamas mokesčių, negaliu tikėtis, kad mano dukra po pusantrų metų galės eiti į darželį. Jeigu aš žinosiu, kad aš nemokėjau mokesčių ir paskatinau mokesčių nemokėti savo partnerius ar konkurentus, aš tikrai negalėsiu tikėtis, kad dar po penkerių su puse metų mano dukra eis į mokyklą“, – sakė D. Bražinskas.