Vagys vidury baltos dienos automobilių stovėjimo aikštelėje Fukuokos miesto centre užpuolė 29 metų verslininką, tempiantį lagaminą su 380 mln. jenų (3,25 mln. eurų), kai jis išsiėmė šiuos pinigus iš savo banko sąskaitos, pranešė policijos atstovas ir vietos žiniasklaida.

Vyriškiui į veidą buvo papurkšta, kaip manoma, ašarinių dujų, o lagaminą pagriebę užpuolikai paspruko iš nusikaltimo vietos automobiliu.

Kol kas daugiau detalių apie vagystę nėra žinoma.

Nors Japonijoje vis dar priimta atsiskaityti daugiausiai grynaisiais, žmonės tokių didelių sumų paprastai nesinešioja. Pranešama, kad toks kiekis grynųjų pinigų turėjo sverti mažiausiai 38 kilogramus.

Vis dėlto Japonija laikoma itin saugia šalimi, ir apiplėšimai bei kitokie gatvės nusikaltimai, tokie kaip kišenvagystė, ten yra gana reti. Tačiau šalyje egzistuoja ir šešėlinis pogrindinis pasaulis, vadovaujamas jakudzos – japonų nusikalstamų organizacijų.

Gruodį vietos žiniasklaida pranešė, kad Fukuokos mieste policininkais apsimetę vagys atėmė iš kelių vyrų daugiau kaip 5 mln. dolerių (4,6 mln. eurų) vertės aukso. Pranešama, kad tie plėšikai tiesiog paprašė atiduoti jiems taurųjį metalą.

Visgi Fukuokos policija nepatvirtino tokių pranešimų. Teigiama, kad šis nusikaltimas, į kurį greičiausiai yra įsipainiojusios organizuoto nusikalstamumo gaujos, įvyko liepą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)