Šių priemonių, tarp kurių yra turto įšaldymas ir importo iš krizės nualinto Krymo draudimas, Tokijas imasi praėjus maždaug dviem mėnesiams po to, kai Maskva pažadėjo imtis atsakomųjų priemonių prieš Japoniją, šiai paskelbus draudimą išduoti vizas 23 Rusijos piliečiams.

Tokijas taip pat bendradarbiaus su Europos Sąjunga įgyvendinant planą su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku įšaldyti naujų projektų Rusijoje finansavimą, nurodė Japonijos ministrų kabineto vyriausiasis sekretorius Yoshihide Suga.

Pasak jo, asmenys ir institucijos, kuriems bus taikomos naujos Tokijo sankcijos, bus paskelbti po to, kai šias priemones patvirtins kabinetas.
Tokijas palaiko savo Vakarų sąjungininkių pusę augant priešpriešai su Rusija, kurią dar labiau padidino Jungtinių Valstijų ir ES sprendimas sugriežtinti Maskvai dėl krizės Ukrainoje taikomas sankcijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)