„Vidutinės ir stambios įmonės traukia didžiąją daugumą. Tikiuosi, kad jeigu gruodis nebus labai pavojingas susirgimų skaičiais, šiemet turėsime 1 proc. augimą eksporto. Trečias ketvirtis buvo rezultatyvus – 4,4 proc., lyginant su 2019 metais, bet, aišku, pavasaris buvo liūdnas, kai 40 proc. įmonių buvo prastovose“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete sakė V. Janulevičius.

Komitetas trečiadienį aptaria, kokios pagalbos reikėtų nuo koronaviruso krizės nukentėjusiam verslui.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvos eksportas šių metų sausio–rugsėjo mėnesiais, palyginti su tuo pačiu 2019-ųjų laikotarpiu, sumažėjo 6 proc. iki 20,624 mlrd. eurų, o tik lietuviškos kilmės prekių eksportas sumenko 9 proc. iki 12,136 mlrd. eurų. Trečiąjį ketvirtį, palyginti su 2019 metų liepos-rugsėjo mėnesiais, eksportas smuktelėjo 1 proc. iki 7,461 mlrd. eurų, tik lietuviškos kilmės prekių – 3 proc. iki 4,416 mlrd. eurų.

Finansų ministerijos rugsėjį paskalbtame naujausiame ekonominės raidos scenarijuje numatoma, kad Lietuvos eksportas šiemet smuks 7,2 proc., tačiau 2021 metais išaugs 7,9 procento. Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) šią savaitę paskelbtoje Lietuvos apžvalgoje prognozuoja, kad šalies eksportas šiemet sumažės 4,7 proc., tuo metu 2021 metais padidės 3,7 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)