„Nors dabar investuojantiems Lietuvoje biurokratinių kliūčių tikrai mažiau nei prieš penkerius metus, tačiau dar trūksta glaudesnio mokslo ir verslo bendradarbiavimo. Tik kokybišką išsilavinimą gavę dirbantieji leis Lietuvai būti patraukliai ne tik regione, bet ir globaliu mastu“, - teigia V. Janulevičius.

Jo manymu, švietimas yra esminė problema tiek vietos darbdaviams, tiek investuotojams, nes nežiūri į priekį ir neparengia tokių specialistų, kokių reikia rinkai.

„Švietimo sistema turėtų būti orientuota bent 5-7 metams į priekį - matyti verslo, darbo rinkos tendencijas ir rengti specialistus, kurių reikės ateityje. Dabar dažniausiai susizgrimbama tuomet, kai jų trūksta“, - kalbėjo V. Janulevičius.

ELTA primena, kad gruodžio 4 d. Visorių informacinių technologijų parke bendrovės „Global BOD Group“ „Intersurgical“ ir viešoji įstaiga „Visorių informacinių technologijų parkas“ su Ūkio ministerija pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią parke bus investuota 32 mln. eurų ir sukurta 700 aukštą pridėtinę vertę kuriančių darbo vietų.

Planuojama sukurti ne mažiau kaip 3 mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų centrus, į kurių įgyvendinimą investuos šios bendrovės.

Anot V. Janulevičiaus, Ūkio ministerija suteiks šiam projektui prioritetinės svarbos statusą, tai sudarys sąlygas čia įsikūrusioms technologinių įmonėms sumažinti biurokratijos kiekį ir toki būdu greičiau kurti inovatyvius produktus, daugiau investuoti į tyrimus.

Didžiausia investicija technologijų parke planuoja tapti „Global BOD Group“ grupės bendrovės „Inovacijų ir verslo centro“ iki 14 mln. eurų investicija į tarptautinį mokslinių tyrimų ir inovacijų centrą, kuriame bus plėtojama inovatyvi medicininė optika, tobulinamos plonasienių, daugiasluoksnių dangų technologijos ir tiriamas tokių dangų taikymas atsinaujinančioje energetikoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)