Kodėl S. Jakeliūnas neatvyko į posėdį kol kas nėra aišku. Su parlamentaru ilgai nepavyko susisiekti, o paskui jis pranešė, kad į posėdį vėluos.

Komiteto nariams nusprendus SEB atstovus apklausti vadovaujant vienam iš pavaduotojų, trys komitete nariai balsavo už, kad posėdžiui pirmininkautų pavaduotojas liberalas Kęstutis Glaveckas, o keturi buvo prieš.

Po šio balsavimo nutarta nebeapklausti Virginijaus Doveikos, kuris 2006–2009 metais vadovavo SEB Tarptautinių verslo klientų skyriui Verslo klientų ir institucijų departamentui. Nuo 2016 metų jis yra SEB grupės Baltijos tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovas.

S. Jakeliūnui pranešus, kad jis į posėdį vėluos, nutarta, kad daugiau negu 10 metų SEB vyriausiuoju ekonomistu dirbęs kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda, šiuo metu dirbantis Vilniaus universiteto Tarptautinėje verslo mokykloje, komiteto nariams dėl krizės liudys.

Seimas pavasarį įpareigojo komitetą ištirti, kaip ankstesnės vyriausybės tvarkė šalies finansus nuo 2005 metų. Komitetas analizuoja dešiniųjų ir kairiųjų politinių jėgų veiklą valdant šalies finansus. Tyrimą planuojama baigti iki 2019 metų balandžio 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)