Komiteto vadovas Stasys Jakeliūnas teigia, kad atsakymai nors ir lakoniški, naudingi rašant išvadas. Jas komitetas planuoja baigti iki kovo.

„Prezidentės atsakymai, manau, yra gana svarbūs. Jie galbūt viską keičia ne tiek turinio, kiek vertinimų ir atsakomybės įtakų prasme. Nes susidaro įspūdis, kad prezidentės vertinimai, nuomonė ir galbūt siūlymai buvo reikšmingi tuometinei vyriausybei, premjerui, Finansų ministrei, priimant sprendimus dėl skolinimosi ir krizės valdymo“, – LRT TELEVIZIJAI sako S. Jakeliūnas.

Pasak komiteto vadovo, atsakymuose taip pat pagilinta mintis dėl skolinimosi ar nesiskolinimo, šiuo atveju iš Tarptautinio valiutos fondo.

„Atsakyme yra išdėstyta gana griežta pozicija. Prezidentės manymu, buvo didelė rizika, kad būtų pareikalauta atsisakyti valiutų valdybos visose trijose Baltijos šalyse.

Ji taip pat pridėjo, kad neva Tarptautinis valiutos fondas reikalautų apmokestinti pensijas ir socialines išmokas. o tai buvo kaip paskutinis argumentas, suformavęs jos požiūrį dėl skolinimosi iš Tarptautinio valiutos fondo“, – LRT TELEVIZIJAI teigia jis.

Visą siužetą žiūrėkite ČIA.