„Mes pasikvietėme Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovą, kad pakomentuotų raštą ir įvertinimą dėl pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo išliekančių rizikų, nes jie korupcinių rizikų kaip ir nemato, bet vis tiek klausimų man yra dėl galimos korupcinės veiklos. Rytoj bandysiu tuos klausimus užduoti, kad jie pakomentuotų, kokiu pagrindu, jų manymu, ta rizika išlieka“, - Eltai sakė BFK pirmininkas Stasys Jakeliūnas.

BFK pirmininkas taip pat teigė norįs išgirsti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) poziciją, ar ji pasikeitė nuo paskutinių diskusijų komitete, bei gauti daugiau informacijos dėl „Revolut“ vertinimo nacionalinio saugumo aspektu.

„Taip pat pasikvietėme (į posėdį. - ELTA) Vyriausybės komisiją, kuri vertina investuotojus grėsmės nacionaliniam saugumui aspektu. Noriu paklausti, ar dėl „Revolut“ vyksta procesai, jeigu taip, kiek jie truks“, - Eltai teigė S. Jakeliūnas.

ELTA primena, kad Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pataisas, kad vairuotojo pažymėjimas būtų laikomas tinkamu asmens tapatybei nustatyti, yra pasiūlęs Socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Taip pat įstatyme pasiūlyta įtvirtinti, kad finansų įstaigos ir kiti įpareigotieji subjektai kliento tapatybės nustatymui galėtų naudoti ir asmens tapatybės dokumentus, kuriuose nėra nurodyta pilietybė.

Pasak pataisų rengėjo, Europoje yra „plačiai paplitusi“ praktika naudoti vairuotojo pažymėjimą kaip tapatybės dokumentą, ir įstatymo pakeitimai, ypač „Brexito“ kontekste, esą padidintų Lietuvos konkurencingumą.

Pataisas svarstant Seimo Biudžeto ir finansų komitete (BFK), jas aktyviai palaikė opoziciniai konservatoriai.