Abu Dabio kronprincas šeichas Mohammedas bin Zayedas Al-Nahyanas apie šią iniciatyvą paskelbė, šalies sostinėje priimdamas vizito atvykusį Egipto prezidentą Abdelą Fattahą al-Sisi.

„Pradėjome bendrą strateginį 20 mlrd. dolerių vertės investicijų planą tarp JAE ir Egipto, kadangi norime įgyvendinti svarbius ekonominius ir socialinius projektus“, – tviteryje rašė JAE šeichas.

Jis taip pat pranešė, kad su A. F. al-Sisi aptarė būdus, kuriais būtų įmanoma sustiprinti šalių ryšius ir padidinti bendradarbiavimą.
„Egipto saugumas yra toks pat svarbus, kaip ir JAE, o šalies pažanga, vystymasis ir stabilumas yra svarbus ne tik JAE, o ir kitoms arabų šalims“, – sakė šeichas.

„Jei norime tiesiogiai susidurti ir kovoti su iššūkiais, kurie yra iškilę Arabijos regionuose, reikia sustiprinti tarp mūsų šalių vykstančias derybas ir arabų veiksmus“, – pridūrė jis.

Smunkanti ekonomika

Kairas jau kurį laiką ieško investicijų, kurios paskatintų smunkančią šalies ekonomiką ir sukurtų darbo vietų.

Nepasiturintys ir viduriniosios klasės egiptiečiai jau kurį laiką kenčia nuo 2016-aisiais įvestų taupymo priemonių, kai šalies vyriausybė iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pasiskolino 12 mlrd. dolerių su sąlyga įvykdyti smarkias ekonomines reformas.

Remiantis liepą paskelbtais oficialiais duomenimis, vienas iš trijų egiptiečių gyvena žemiau skurdo ribos.

Reformos šalyje buvo pasitiktos su pasipriešinimu, kadangi visuomenė kėlė įtarimus, kad politikos ir kariuomenės elitas užsiima pinigų plovimu. Rugsėjį prasidėjo reti, nedidelio masto protestai, kuriuose buvo reikalaujama, kad A. F. al-Sisi atsistatydintų, kadangi vienas Egipto verslininkas prezidentą apkaltino korupcija.

Tiesioginės investicijos pastaraisiais metais yra pakilusios iki rekordinių lygių, tačiau yra smarkiai išaugusi viešoji šalies skola.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)