Tapti rūmų nariais kviečiamos visos Lietuvoje registruotos bendrovės, suinteresuotos verslo plėtra Izraelyje bei Izraelio įmonės, vykdančios verslą Lietuvoje. Taip pat rūmų veikloje skatinamos dalyvauti ir organizacijos, suinteresuotos šių dviejų šalių ekonominio bendradarbiavimo skatinimu.

„Ekonominiai mainai tarp Lietuvos ir Izraelio vyksta nepakankamai intensyviai. 2008 metais abipusis eksportas ir importas sudarė tik apie 70 mln. dolerių. Tikimės, kad prekybos rūmai inicijuos veiksmus, kurie padės patraukliai pristatyti Lietuvos ekonomiką Izraelio verslo bendruomenei, padidins investicijų apimtį ir pagyvins kitas ekonominių dvišalių santykių sritis“,- teigia Izraelio ambasadorius Lietuvoje Chenas Ivris Apteras.

Naujosios asociacijos prezidentas V. A. Bumelis sako, kad asociacija bus itin svarbus įrankis, siekiant išplėsti Lietuvos ekonominį bendradarbiavimą su Izraeliu. „Mūsų tikslas bus skatinti verslo santykius tarp Izraelio ir Lietuvos, padėti asmenims įkurti, plėsti bei stiprinti verslą abiejose šalyse, skatinti bendradarbiavimą tarp abiejų šalių verslo bendruomenių“,- sako asociacijos prezidentas.

Anot jo, prekybos rūmai to pasieks vykdydami tokią veiklą kaip bendrų verslo renginių organizavimas, komunikacijos palaikymas tarp abiejų šalių verslininkų, rinkos tyrimai, įstatymų leidybos stebėjimas ir kiti darbai.

Prof. V. A. Bumelis teigia, jog organizuodamas prekybos rūmų veiklą pasinaudos ir savo patirtimi – jo vadovaujama biotechnologijų bendrovė „Sicor Biotech“ yra viena įmonių, kuri bendradarbiauja su Izraeliu aukštųjų technologijų srityje. „Sicor Biotech“ valdančioje, Tel Avive įsikūrusioje tarptautinėje generinių vaistų kompanijoje „Teva“ pagaminti vaistai tiekiami Lietuvos vartotojams, Lietuvoje investuojama į biotechnologinių preparatų gamybos technologijas.

Lietuvos įmonės į Izraelį taip pat eksportuoja inžinerinę įrangą, naudingąsias iškasenas, maisto produktus, žemės ūkio produkciją ir kitus produktus. Pagrindiniai importo iš Izraelio sektoriai mūsų šalyje yra taip pat maisto pramonė, žemės ūkio produkcija, pramoninių mechanizmų įranga, chemikalai ir tekstilė.

Izraelio – Lietuvos prekybos rūmų steigėjų nuomone yra ir kitų sričių, į kurias abiejų šalių investitoriai ateityje turėtų atkreipti daugiau dėmesio. Pavyzdžiui – aukštosios technologijos: Izraelyje jos daro įtaką daugeliui verslo sričių, o Lietuva turi potencialą IT ir biotechnologijos srityse. Taigi aukštosios technologijos yra vienas ekonomikos sektorių, kuriame galima tikėtis efektyvaus abipusio bendradarbiavimo.

Analogiški Izraelio - Lietuvos prekybos rūmai veikia Izraelio sostinėje Tel Avive. Rūmų pirmininkas advokatas Len Judes yra vienas iš asociacijos Lietuvoje steigimo iniciatorių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją