„Jau galime džiaugtis. Matome, kad birželio mėnesį priartėjome prie praėjusių metų pardavimų, o liepą ir rugpjūtį viršijome 5–10 proc. Kai kurie restoranai galės pasigirti ir didesniu augimu“, – pasakoja ji.

Anot I. Valaitienės, tarp poilsiautojų buvo ir emigrantų, tačiau ne didžioji dalis. Be to, priduria ji, šiemet jie mažiau išlaidavo: „Anksčiau buvo pastebima, kad jie grįždavo čia išleisti pinigų, šiemet nepastebėjome, kad jie užsisakinėtų prabangesnes paslaugas, viešbučius. Matyt, karantinas ir jiems sukėlė abejonių ir jie nebuvo linkę švaistytis pinigais.“

Pašnekovė pasakoja, kad šiemet Palanga sulaukė daugiau tokių poilsiautojų, kurie įprastai rinkdavosi užsienio kurortus, „viskas įskaičiuota“ programas.

„Jie gal buvo įnoringesni, turėjo aukštesnius lūkesčius. Jiems labai svarbu tiksliu laiku patekti į kambarį, jei jis buvo rezervuotas, svarbu, kad būtų vieta automobiliui, kad kambaryje nebūtų per karšta, viskas nepriekaištingai veiktų, kad būtų vietų restorane, kad kavinė turėtų pasiūlyti kažkokį prabangesnį gėrimą, tiesiog kad jaustų komfortą“, – aiškina ji.

„Visoms tarnyboms, mūsų akimis, tikrai tenka daugiau darbo. Jos įsivertino, kad šiemet svečių srautas gali būti didesnis, bet išskirtinių atvejų nesigirdėjo, mes matome, kad poilsiautojo veidas eilę metų keičiasi į gerąją pusę – daugiau kultūrinių renginių, publika atvažiuoja kita“, – priduria I. Valaitienė.

Ji taip pat pasakoja, jog laikantis vasariškiems orams užimtumas viešbučiuose vis dar išlieka 80–90 proc., savaitgalį siekė ir 100 proc. Nepaisant to, teigia I. Valaitienė, rugsėjį kainos jau turėtų mažėti.

„Kainos kai kur krenta nuo rugpjūčio pabaigos, rugsėjį tikrai turi kristi, nebent savaitgaliai rodytų didžiulę paklausą. Viešbučiai jau gauna užsakymų pagal projektą „Atostogos medikams“. Kol kas neaišku, kokia bus situacija šalyje su COVID-19. Norėtųsi, kad viskas liktų be apribojimų verslui“, – tikisi ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)