„Reikėtų arba daryti „Sodros“ reformą bazinę pensiją mokant iš bendro biudžeto, o iš „Sodros“ mokėti tik papildomą pensijos dalį, arba stengtis padidinti pajamų įplaukas, naikinti įvairias išimtis ir stengtis kuo daugiau žmonių įtraukti į „Sodros“ sistemą ir taip stengtis subalansuoti biudžetą. Nieko nedarant, bus taip, kad demografinė Lietuvos padėtis jau p 5-6 metų pradės ženkliai prastėti, ir tada tas uždavinys (subalansuoti Sodros biudžetą – red.) bus dar sunkesnis“, - laidoje „Aktualioji valanda“ trečiadienį kalbėjo Ž. Mauricas.

Žygimantas Mauricas
Pasak jo, lietuviai daugiausia emigruoja į Jungtinę Karalystę, Airiją – tas valstybes, kurių ekonomikos taip pat sparčiai atsigauna po ekonominio nuosmukio ir pradeda labai aktyviai kurti naujas darbo vietas.

„Londonas, Dublinas jau beveik tiesiogiai konkuruoja su Vilniumi, Kaunu, Klaipėda dėl protų ir darbo rankų. Tad Lietuvai bus labai sunku prisivilioti atgal didžiąją dalį emigrantų, nebent pavyktų pakartoti Airijos ekonomikos stebuklą“, - kalbėjo Ž. Mauricas.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.