Parduotuvė „EasyFoodstore“ užsidarė trečiadienio popietę ir turėtų vėl atsidaryti penktadienio rytą, kai lentynos bus papildytos naujai atvežtomis prekėmis, rašo theguardian.com.

„EasyFoodstore“ atstovas spaudai Šiaurės vakarų Londone sakė: „Susidomėjimas buvo visiškai pribloškiantis. Paskutiniai žmonės, šiandien įžengę į parduotuvę, atvyko net iš Kenterberio“.

„Manėme, kad turime pakankami atsargų bent porai savaičių, tačiau jos išseko vos per pusantros dienos“.

Parduotuvė, kurios šūkis skelbia „Jokių brangių ženklų. Tik sąžiningai įkainotas maistas“, teigia ir toliau visą vasarį pardavinėsianti prekes po ketvirtadalį svaro. Vėliau kainos turėtų kilti, bet vis tiek bus palyginus labai mažos.

Atrodo, kad pirkėjai šią parduotuvę susiejo su greitai augančiais Vokietijos pigių prekių tinklais „Aldi“ ir „Lidl“, kurie tokius stambius prekybos centrų tinklus kaip „Tesco“, „Sainsbury`s“ ir „Morrisons“ privertė uždaryti savo parduotuves ir sumažinti kainas.

„EasyFoodstore“ pardavinėja tik 76 rūšių prekes, įskaitant makaronus, sausainius ir pupeles. Ji neprekiauja šviežia mėsa, vaisiais ir daržovėmis.

S. Haji – Ioannou apie savo planus atidaryti pigių maisto produktų parduotuvę prakalbo 2013 metų rugpjūtį. Tuomet jis sakė, kad tokią idėją įkvėpė maisto bankų paplitimas. Jo labdaros organizacija jau seniai dalijo nemokamus maisto produktus skurstančioms šeimoms Graikijoje ir Kipre.

Magnato planai dėl parduotuvės atidarymo buvo įstrigę ir pirmoji parduotuvė duris atvėrė tik šią savaitę. Manoma, kad ji bus išplėtota iki parduotuvių tinklo.

S. Haji-Ioannou ir jo šeimai vis dar priklauso 35 proc. „easyJet“ akcijų – jie yra stambiausi akcininkai. Verslininkas prekės ženklą „easy“ praplėtė ir į kitas sferas, sukurdamas „easyCar“, „easyHotel“, „easyGym“ ir „easyProperty“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)