Dėl dujų tiekimo sustabdymo mažės ir "Itera" kvotos Lietuvoje, į kurias taikosi "Gazprom" dujų tiekėja Lietuvai - bendrovė "Dujotekana". Ji jau tiekia kurą "Itera" klientei - "Klaipėdos energijai", antradienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Itera" per Lietuvoje įsteigtą įmonę "Itera Lietuva" dujas parduoda bendrovėms "Kauno energija", "Klaipėdos energija", Lietuvos elektrinei. "Itera Lietuva" dujų kvota siekia 500 mln. kubinių metrų, tačiau realiai šiemet buvo planuota parduoti apie 300 milijonų.

"Itera Lietuva" direktorius Zigmas Mackevičius teigė, kad vartotojai dėl dujų tiekimo sustabdymo nenukentės, nes gauna kuro iš "Dujotekanos". Pasak jo, žinia iš "Gazprom" buvo netikėta, nes "Itera Lietuva" niekuo dėta - skolinga yra motininė bendrovė "Itera".

Bendrovę "Itera Lietuva" valdo "Itera Energy International" bei Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos vadovai.

"Itera" dujų tiekimo sustabdymas galioja ir Latvijos bendrovės "Itera Latvija" valdomai įmonei "Intergas", kuri antradienį atidaro dujotiekį iš Baltarusijos į Druskininkus. Tai patvirtino "Intergas" generalinis direktorius Ričardas Šeibelis, tačiau jis aiškino, kad "Itera" dujų tiekimai bus sutvarkyti per vieną dieną.

Į dujotiekio, kuriuo Druskininkams dujos dar nebus tiekiamos dėl "Gazprom" sankcijų, atidarymą ketina atvykti premjeras Algirdas Brazauskas, trys ministrai, "Itera" prezidentas Igoris Makarovas, Latvijos eksprezidentas Guntis Ulmanis, "Itera Latvija" prezidentas Juris Savickis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją