Pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ V. Benkunskas pasidalijo įrašu, kuriame teigia galimai radęs Neries teršėjus.

„Šiuo metu esame prie Sandėlių g. 16 esančios įmonės teritorijos, iš kurios nuotekų šulinio paėmėme mėginį su susmulkinto plastiko dalelėmis, labai panašių, kuris tekėjo į Nerį. Daugiau informacijos pateiksime netrukus. Laukiame aplinkosaugininkų, kad galėtume patekti į įmonės teritoriją“, – parašė jis.

Sandėlių g. 16 galima rasti 3 juridinių asmenų buveines: „Eko tarnyba“, „Fromris“ ir „Prentaksas“.

V. Benkunskas dar pasidalijo nuotrauka, kurioje matosi trijų įmonių - „Eko tarnyba“, „Ecso“ ir „Granulės“ logotipai. Visų jų vadovas yra Vladas Venskutonis. Su juo pirmadienį vakare DELFI susisiekti nepavyko.

„Eko tarnyba“ savo tinklapyje nurodo teikianti platų paslaugų, susijusių su antrinių žaliavų rinka ir ne tik, spektrą individualiems bei verslo klientams.

Apie teršiamą Nerį sekmadienį pranešė organizacija „Lašišos dienoraštis“. Išplatintame vaizdo įraše matosi, kaip prie „Vilniaus vandenų“ išleistuvo iš vandens ištraukiami plastiko gabaliukai.

„Vilniaus vandenų“ komunikacijos skyriaus vadovas Mindaugas Linkaitis pirmadienį išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad Vilniaus nuotekų valyklos valymo procesas nėra sutrikęs.

„Aiškinamės, kaip ir iš kur prie nuotekų išleistuvo pasirodė dumblo ir plastiko dalelės. Imamės visų priemonių, kad jos neplistų. Bus pastatytos boninės užtvaros ir įrengtos vaizdo kameros, kad tiek patys, tiek visuomenė galėtume būti tikri dėl išleidžiamų nuotekų kokybės. Prie nuotekų išleistuvo matomos putos aplinkai nėra pavojingos. Jos susidaro, kuomet išvalytos nuotekos į upę teka slenksčiais ir susiplaka“, – nurodė jis.

M. Linkaitis pridūrė, kad nuotekų valymas prasideda ne nuotekų valykloje, o gyvenamoje ir darbo aplinkoje, todėl ragino nepilti į nuotekų vamzdį teršalų, nemesti daiktų.

„Kad tausotume aplinką, buitinę chemiją naudokime tik būtiniausiu atveju, rinkimės tokius skalbiklius ar valiklius, kurie vėliau suyra. Verslą, ypač pramonę, kviečiame rinktis aplinką tausojančias technologijas, kurios mažintų teršalų kiekį nuotekose.

Vilniaus nuotekų valykloje veikia šiuolaikiški dumblo apdorojimo įrenginiai. 2019 metų spalio 1 dieną paskelbėme tolimesnės Vilniaus nuotekų valyklos rekonstrukcijos konkursą. Rekonstrukcijos darbus tikimės pradėti vasarą“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)