Vyriausybė, kaip ir anksčiau, planuoja, kad biudžeto deficitas kitąmet sudarys 2,4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), o ūkio prieaugis sieks 1,5 proc., tačiau ji griežčiau kontroliuos išlaidas ir aktyviau imsis valstybės turto pardavimo, pažymima antradienio vakare paskelbtame Italijos premjero pavaduotojo Matteo Salvini (Matėjaus Salvinio) pranešime.

Už ES biudžeto taisyklių nesilaikymą Briuselis Italijai gali skirti baudą, kuri gali sudaryti 0,2 proc. šalies BVP.

Spalio mėnesį Europos Komisija atmetė Italijos kitų metų biudžeto projektą, kuriame buvo numatytas 2,4 proc. BVP deficitas - kur kas didesnis, negu buvo sutarta su ankstesne Italijos vyriausybe. Persvarstytą biudžeto projektą Roma turėjo pateikti iki lapkričio 13 dienos.

Komisijos prognozėmis, Italijos BVP augimas šiemet sulėtės nuo 1,6 proc. 2017 metais iki 1,1 proc., o 2019 metais prieaugis sudarys 1,2 procento.

Komisija taip pat skaičiuoja, kad Italijos biudžeto deficitas 2019 metais padidės iki 2,9 proc. BVP, o 2020 metais – iki 3,1 proc., ir viršys ES nustatytą 3 proc. BVP ribą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)