"Nors vis dar kyla nerimas, ar greit pradėsime justi laukiamus rezultatus, tačiau mūsų reformų programa duoda teigiamų vaisių, - sakė Pieras Carlosas Padoanas. - Esame ryžtingai nusiteikę tęsti pertvarkymų programą - tai aiškiai rodo ir neseniai priimta darbo rinkos reforma. Mums jokių abejonių nekyla".

P. C. Padoanas nurodo, kad "nebėra pagrįsta" ir kritika dėl Italijoje per lėtai vykstančių reformų nei šalies atsilikimo šioje srityje nuo kitų sunkumų patiriančių euro zonos valstybių. Nemažai reformų jau ėmė veikti, pavyzdžiui, matyti pokyčiai šalies darbo rinkoje ir mokesčių sistemoje, teigė ministras, duodamas interviu laikraščiui "Die Welt".

Dar penktadienį "Standard & Poor's" sumažino Italijos skolinimosi reitingą vienu punktu, nuo "BBB" iki "BBB-" lygio. Taip pat smukdyta ir agentūros prognozė dėl šalies bendrojo vidaus produkto augimo, o viešojo sektoriaus skola 2014-2017 metais turėtų išaugti, sakė tarptautinės agentūros specialistai. "S&P" Italijos reitingo perspektyvą išlaikė stabilią: nurodoma, kad tokie lūkesčiai susidaro šalies vyriausybei paskelbus apie planus pamažu įgyvendinti struktūrines ir biudžeto reformas. Be to, nurodoma, kad Italijos namų ūkių pajamų ir išlaidų santykis išliks pakankamai tvarus ir sugebės kompensuoti toliau augančią viešojo sektoriaus skolą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją