Policija teigia, kad ligoninės darbuotojui ir toliau buvo mokamas mėnesinis atlyginimas, kurio bendra suma siekė 538 000 eurų, nepaisant to, kad nuo 2005 m. jis nė sykio nepasirodė darbe „Pugliese Ciaccio“ ligoninėje Kalabrijos Katancaro mieste.

Dabar, sulaukus 67 metų, jam gresia kaltinimai piktnaudžiavimu tarnyba, sukčiavimu ir turto prievartavimu. Šeši ligoninės vadovai taip pat tiriami įtariant, kad žiūrėjo pro pirštus į pravaikštas, plačiai paplitusias Italijos viešajame sektoriuje.

Kaip rašo „The Guardian“, tyrimo metu policija surinko įrodymus, pasitelkdama lankomumo ir atlyginimų įrašus, taip pat – kolegų liudytojų parodymus. 2005 m. vyras esą pagrasino ligoninės direktorei, kad ši nedrįstų pateikti drausminės ataskaitos dėl jo pravaikštų. Paskui direktorė išėjo į pensiją, o vyro pravaikštos tęsėsi ir toliau, nes nei direktorės įpėdinis, nei žmogiškųjų išteklių skyrius niekada netikrino jo lankomumo, teigė policija.

2016 m. vyriausybė sugriežtino prieš pravaikštininkus nukreiptą įstatymą, kai keli plataus masto policijos tyrimai atskleidė, kad viešajame sektoriuje pravaikštos klestėte klesti.

„The Guardian“ teigimu, viename tyrime policija slaptomis kameromis stebėjo 35 darbuotojus iš Sanremo rotušės, kurie mažiausiai dvejus metus apgaudinėjo laiko valdymo sistemą. Dviejų darbuotojų žmonos buvo sučiuptos naudojantis savo vyrų personalo kortelėmis, kad jas pažymėtų, o kiti darbuotojai pasižymėdavo prieš išplaukdami į baidarių žygį, eidami apsipirkti ar susitikti su draugais.

Kitame tyrime kelių policijos pareigūnas, gyvenęs tame pačiame pastate, kuriame ir dirbo, buvo nufilmuotas pasižymintis kortelę su vienais apatiniais, o paskui sugrįžtantis į lovą dar numigti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)