Pranešama, kad kratą inicijavo Tranio miesto (Apulija) prokuratūra.

Italijos policininkai jau buvo surengę patikrinimus "Standard & Poor's" ir "Moody's" biurų patalpose praėjusių metų rugpjūtį - tuomet buvo konfiskuoti kai kurie dokumentai. Tranio prokuratūra pareiškė ketinanti patikrinti, ar reitingų agentūrų darbuotojai nesusiję su biržų spekuliacijomis ir konfidencialios informacijos paviešinimu.

Be to, tyrėjų nuomone, agentūros galėjo išplatinti neteisingas finansines ataskaitas apie Italijos finansų sektoriaus būklę. Per ankstesnius patikrinimus buvo pareikšti įtarimai šešiems žmonėms, iš kurių trys buvo S&P ekspertai, vienas -"Moody's" analitikas, taip pat abiejų organizacijų padalinių vadovai.

Europoje įsismarkavus skolų krizei, vis dažnesni neigiami atsiliepimai apie reitingų agentūrų darbo kokybę. Kritikų manymu, S&P, "Fitch" ir "Moody's" savo nepagrįstais veiksmais tik dar labiau sustiprina paniką biržose ir taip ardo finansinį stabilumą. Jungtinėse Valstijos taip pat kritikavo reitingų agentūrų darbą, ypač S&P, po to, kai toji praėjusių metų rugpjūtį sumažino JAV skolinimosi reitingą.

"Standard & Poor's" šių metų sausio 13 d. sumažino devynių euro zonos šalių, tarp jų ir Italijos, reitingą. Beje, Italijos reitingas, kaip ir Ispanijos, buvo sumažintas iškart dviem laipteliais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją