Mario Monti technokratų vyriausybė pradėjo kovą su vengimu mokėti mokesčius. Manoma, kad Italija dėl nuslėptų mokesčių kasmet netenka apie 120 milijardų eurų, tai yra beveik keturis kartus daugiau nei visas naujosios vyriausybės biudžetas.

Mokesčių inspektoriai pranešė, kad iš 251 prabangaus automobilio turtuolių pamėgtame kurorte 42 priklauso žmonėms, "kurie vos suduria galą su galu" ir deklaravo, kad jų metinės pajamos mažesnės nei 30 tūkst. eurų. 16 automobilių priklauso deklaravusiems mažesnes nei 50 tūkst. eurų pajamas.

Pareigūnai stebėjo ir restoranų pajamas ir nustatė, kad stebimi restoranai uždirbo 300 proc. daugiau, nei deklaravo praėjusiais metais, kai Italijos dar nebuvo pasiekusi didžioji ekonomikos krizės banga. Stebimose prabangos prekių parduotuvėse nustatytas 400 proc. didesnis pelnas, nei deklaruota prieš metus.

Italija - viena iš pasaulyje pirmaujančių šalių pagal nuslėptus mokesčius. Ministro pirmininko M. Monti vyriausybė patiria spaudimą surinkti daugiau lėšų į biudžetą. Valdžia ėmėsi naujų būdų nustatyti vengiančiuosius mokėti mokesčius. Piliečių deklaruojamos pajamos lyginamos su jų sąskaitomis bankuose ir tikrinama, ar jie turi prabangios nuosavybės, tokios kaip jachtos ir sportiniai automobiliai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją