Daugiau kaip 360 mln. vartotojų turinti „Opera Limited“ (Nasdaq: OPRA) („Opera") yra viena iš populiariausių pasaulyje naršyklių, teikiančių turinio kūrimo, informacinių skelbimų ir finansinių technologijų paslaugas. „Operos“ klientų bazė nuolat auga ir šiuo metu Europoje siekia 50 mln. aktyvių vartotojų per mėnesį.

Šių metų sausį „Opera“ investavo į finansines technologijas ir įsigijo Estijos „fintech“ įmonę „PocoSys“. Šios įmonės teikiamų paslaugų pagrindu „Opera“ sukūrė gyventojų skaitmenines pinigines ir mokėjimų technologijas. Ruošdamasi jau netrukus pristatyti šias paslaugas Europos rinkoje, dabar „Opera“ testuoja naująsias „Pocopay“ mokėjimų kortelės ir plėtinio versijas.

Įsigydama „Fjord Banką“, kuris Lietuvoje ką tik pradėjo teikti vartojimo paskolas ir priimti indėlius internetu, „Opera“ taps specializuoto banko licenciją turinčios bendrovės savininkė.

„Inovatyvius naršyklės sprendimus ir plėtinius „Opera“ kuria jau 25 metus, – sako Kristianas Kolondra (Krystian Kolondra), „Operos“ eksperimentinių vaizdo platformų (EVP) srities vadovas. – Žvelgdami į „fintech“ galimybes Europoje, matome būtinybę įsitraukti didesniam skaičiui ir stambesnių paslaugų teikėjų, kurie sukurtų išmanesnius ir labiau įgalinančius sprendimus gyventojų asmeniniams finansams valdyti.“

Dėl akcijų pardavimo „Opera“ ir „Fjord Bankas“ susitarė šių metų gegužės 29 d., pasirašydami investicijų ir akcijų pirkimo sutartį. Jos pagrindu 2020 m. liepos 3 d. „Opera“ įsigijo 9,9 proc. specializuoto banko akcijų, o likusį 90,1 proc. akcijų paketą nupirks, kai bus gauti priežiūros institucijų leidimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)