Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Aplinkos ministerijos siūlomiems Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymo pakeitimams.

„Norėtųsi pradėti šitą įvadą sakant, kad esam pribrendę keisti iš esmės nuotekų tvarkymo ūkį, tas yra tiesa, bet yra dar keli aspektai, apie kuriuos esam priversti kalbėti. Yra gautas Europos Komisijos oficialus pranešimas dėl netinkamo miesto nuotekų valymo direktyvos įgyvendinimo“, – trečiadienį Vyriausybės posėdyje kalbėjo aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Įstatyme ketinama įtvirtinti aglomeracijos sąvoką – bus apibrėžti savivaldybių mikrorajonai, kurie turėtų būti prijungti prie centrinių tinklų.

Nepaisant siūlomų pakeitimų, Lietuvai gali nepavykti išvengti Komisijos pradėtos pažeidimo procedūros ir dėl to gresiančios baudos.

„Suprantu, kad ir ministras gerai žino iš visų susitikimų, tas projektas tikrai nėra toks, ko norėtų Europos Komisija, tai greičiausiai procedūra nebus nutraukta. Bent jau taip atrodo šitame etape. Kiek žinau iš susitikimų, kurie vyko Aplinkos ministerijoje ir panašiai, Komisijos reikalavimai yra šiek tiek griežtesni negu dabar yra projekte“, – Vyriausybės posėdyje kalbėjo Europos teisės departamento generalinis direktorius Deividas Kriaučiūnas.

„Savivaldybėms numatoma pareiga pakeisti infrastruktūros planus, nustatant aglomeracijų teritorijų ribas. Tai ypatingai svarbu dėl sodų bendrijų, kurios tampa gyvenamaisiais rajonais“, – sakė K. Navickas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)