Jau anksčiau „Delfi“ rašė, kad Šiauliuose įsikūrusi „Gustuko picerija“ paskelbė neketinanti paisyti nurodymų, susijusių su galimybių pasu. Buvo teigiama, kad įmonė priims tik nepasiskiepijusius asmenis, o nepareiškus pretenzijų, kavinėje galės lankytis ir pasiskiepiję.

Tada picerijos savininkas Mantas Zemeckas redakcijai kalbėjo, kad nori išlaikyti lygias galimybes picerijoje apsilankyti visiems savo klientams.

Kaip įmonės savininkas patvirtino dabar, netrukus po viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos, picerija soc. tinkle sulaukė ir sveikatos apsaugos ministro patarėjos Justinos Aleksaitės komentaro.

„Nuo rugsėjo 14 dienos pasirūpinsime, kad piceriją aplankytų patikrinimas“, – rašė ji.

Tiesa, kaip teigė verslininkas, ilgai laukti neteko. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai apsilankė iškart kelios dienos po to, tačiau pažeidimų nerado.

Įstatymai, verslą įgaliojantys priimti tik lankytojus su galimybių pasu, įsigalios jau rugsėjo 13 dieną, tačiau kaip tiksliai elgsis M. Zemeckas ir ar priims ir nepasiskiepijusius, dabar teigė dar sprendžiantis.

„Kitą savaitę turime susitikimą su savo advokatais dėl teisinio, moralinio ieškinio. Kol kas viską žiūrime ir aiškinamės, ar galimybių pasas neprieštarauja Konstitucijai.

Nenorime čia daryti revoliucijų, norime toliau dirbti, tačiau manome, kad klientų nereikėtų rūšiuoti ir ieškosime tos galimybes. Jei sprendimo nerasime, blogiausiu atveju, užsidarysime, tieksime tik maistą į namus ir atleisime kokius 25 proc. savo gerų darbuotojų bei bandysime išgyventi“, – kalbėjo jis ir sakė, kad įmonė nori pakovoti už visus klientus.

„Įdėsime visas pastangas, žiūrime optimistiškai, turime minčių, bet mes prieš visą aparatą esame mažiukai“, – sakė jis.

Picerijos savininkas tikino, kad šiuo metu yra kuriama ir nepriklausomų darbdavių asociacija, kurios nariais yra pareiškę norą būti jau 100 įmonių.

„Delfi“ susisiekti su ministro patarėja J. Aleksaite nepavyko, tačiau portalui lrytas.lt ji teigė, kad ne ji parašė skundą, jog įmonėje apsilankytų VMVT specialistai.

„Šiuo atveju socialiniame tinkle aš, kaip asmuo, kaip valstybės tarnautoja ir kaip gydytoja, reaguoju į picerijos ketinimą nesilaikyti teisės aktų ir informuoju, kad, jeigu jie nuspręs tai daryti, kreipsiuosi į atitinkamas institucijas, nes manau, kad teisės aktų nesilaikymas neturi būti toleruojamas“, – portalui lrytas.lt komentavo ministro patarėja.

Pasak jos, viešai skelbiantys, kad priims tik nepasiskiepijusius klientus verslai, gali sulaukti tarnybų apsilankymų dabar arba rugsėjį.

Kiek anksčiau Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai redakcijai patikino, kad jei taisyklių laikomasi nebus, grės baudos.

„Už teisės aktuose įtvirtintų nuostatų nesilaikymą juridiniams asmenims Administracinių nusižengimų kodekse baudos nustatytos nuo 1500 iki 6000 eurų“, – buvo teigiama atsakymuose.

Gavus išsamesnį komentarą iš Sveikatos apsaugos ministerijos tekstas bus papildytas.

Daugiau apie ribojimus neturintiems galimybių paso skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (470)