Respondentai galėjo nurodyti iki trijų darbdavių, kuriems labiausiai norėtų dirbti, bei įvardinti priežastis, kodėl renkasi būtent juos. Be to, apklausos dalyvių buvo prašoma nurodyti ir iki trijų bendrovių, kuriose jie labiausiai nenorėtų dirbti.

Pasak tyrimo autorių, tikrasis bendrovės patrauklumas buvo nustatomas įvertinant teigiamus bei neigiamus žmonių atsiliepimus. Ir vienų, ir kitų susilaukė visos didžiausios Lietuvos įmonės.

„Skirtumas tarp neigiamų ir teigiamų atsiliepimų padėjo atskirti grūdus nuo pelų – nustatyti tuos, kurie verti būti vadinami patraukliausiais darbdaviais. Mažiausiai neigiamų balsų iš sudaryto darbdavių dešimtuko sulaukė „Barclays Technology Centre Limited“ Lietuvos filialas. Tačiau SEB bankas gavo žymiai daugiau teigiamų balsų, o tai ir lėmė jų pergalę“, – sakė cvmarket.lt atstovas Povilas Kytra.

10 patraukliausių darbdavių

1SEB
2Barclays Technology Centre Limited Lietuvos filialas
3Teo LT
4Bitė Lietuva
5Swedbank
6Lesto
7Philip Morris Lietuva
8Lietuvos geležinkeliai,
9Western Union Processing Lithuania
10Achema

P. Kytros teigimu, vardindami priežastis, dėl kurių pasirenkamas vienas ar kitas darbdavys, respondentai dažniausiai minėjo palankią darbo atmosferą, karjeros bei tobulėjimo galimybes, gerus santykius su vadovu ir bendradarbiais, bendrovės stabilumą, priimtiną atlyginimą bei patrauklius priedus.

„Pastebėjome, kad apie visus patraukliausius darbdavius jų buvę darbuotojai dažniau atsiliepia palankiai nei nepalankiai“, – įžvalga pasidalijo P. Kytra.

Tyrime dalyvavo 1 618 respondentų. Iš viso apklaustieji pasiūlė per 2 000 įmonių iš visos Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)