Per pirmąjį 2015 metų ketvirtį Lenkijos muitinės tarnyba užsiregistravo 392,659 tūkst. dokumentų, numatančius PVM susigrąžinimą už įsigytas prekes.

„Per tą laiką sieną kertantieji, daugiausia baltarusiai, remiantis minėtaisiais dokumentais, iš šalies išsivežė prekių už 321,8 mln. zlotų (79,11 mln. eurų)“, – teigia Balstogės muitinės atstovas spaudai Macėjus Černeckis.

Atstovo teigimu, per pirmuosius tris 2014 metų mėnesius vadinamųjų „tax free“ dokumentų buvo parengta šiek tiek daugiau – 396,25 tūkst. Per tą laiką iš Lenkijos buvo išvežta įsigytų prekių už 343, 27 mln. Zlotų (84,38 mln. eurų).

Dažniausiai baltarusiai Lenkijoje perka buitinę techniką, maisto produktus, statybines medžiagas, chemijos gaminius, drabužius ir automobilių dalis, paaiškina M. Černeckis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)