„Visuomenės sąmoningumas didėja - daugelis mokesčių mokėtojų jau nelaukia paskutinės deklaracijos dienos ir šiuo metu beveik pusė privalėjusių pateikti NTM deklaraciją už 2018 m. jau yra jas pateikę“, - teigia VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Ji primena deklaracijos dar nepateikusiems, bet tai privalantiems padaryti gyventojams, jog laiku nepateikus deklaracijos ir nesumokėjus priklausančių mokesčių, už kiekvieną pradelstą dieną yra skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai.

Remiantis VMI duomenimis, iš 3,5 tūkst. mokesčių mokėtojų, privalėjusių pateikti NTM deklaraciją už 2018 m. 1,3 tūkst. gyventojų jau yra jas pateikę.

Už 2017 m. šią deklaraciją pateikė apie 3,7 tūkst. gyventojų. Iš viso už 2017 m. šio mokesčio sumokėta 1,3 mln. eurų. Tai yra apie 73 tūkst. eurų daugiau nei 2016 m.

VMI primena, jog NT mokesčiu apmokestinami tokie fiziniams asmenims nuosavybės teise priklausantys ar jų įsigyjami gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės, poilsio paskirties statiniai (patalpos), žuvininkystės statiniai ir inžineriniai statiniai (arba tokio turto dalys), esantys Lietuvos teritorijoje, kurie nėra priskirti neapmokestinamajam NT.

Visą reikiamą informaciją galima rasti VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)