Kaip informuoja „Sodra“, melagingose žinutėse, siunčiamose iš užsienio šalių telefono numerių, pranešama apie neva susidariusią gavėjo valstybinio socialinio draudimo skolą ir nuo sąskaitos nuskaičiuotus pinigus. Žemiau pateikiama fiktyvi nuoroda, kuri nukreipia į sukčių puslapį http://sodra.lt-gyventojai.net.

Įstaigos specialistai atkreipia dėmesį, kad „Sodros“ interneto svetainės adresas – www.sodra.lt. Jei nuoroda baigiasi .net, .com, .eu, .info, arba nuorodoje yra brūkšnys – tai sukčių siunčiama žinutė. Nesiunčiamos SMS žinutės ir iš kitų šalių numerių.

„Sodra“ taip pat atkreipia dėmesį, kad nesiunčia pranešimuose asmeninės gyventojų informacijos susijusios su įmokų mokėjimu ar kitais duomenimis.

Oficialūs „Sodros“ el. pašto adresai baigiasi galūne @sodra.lt. Bet kuris „Sodros“ į elektroninį paštą ar telefoną atsiųstas pranešimas taip pat atsiduria ir asmeninėje „Sodros“ paskyroje https://gyventojai.sodra.lt/ arba https://draudejai.sodra.lt/. Prie paskyrų jungiamasi saugiu ryšiu, naudojantis elektroninio parašo, elektroninės bankininkystės priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją