Tokių didžiųjų britų įmonių kaip BT, „Marks & Spencer" ir „Vodafone" vadovai pasirašė laišką, kurį publikuoja laikraštis „The Times". Laiške teigiama, kad šalies pasitraukimas iš ES atbaidytų investicijas į Jungtinę Karalystę.

Tačiau „Leave.EU" euroskeptikų grupė įsitikinusi, kad, jeigu Jungtinė Karalystė pasitrauktų iš ES, sumažėtų "nebūtinų" nuostatų ir išlaidų.

Pirmadienį Britanijos premjeras Davidas Cameronas parlamento nariams sakė, kad Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Bendrijos skausmingus padarinius šalies darbo žmonės jaustų „ilgus ateinančius metus".

Šimto didžiausių britų bendrovių pirmininkai ar generaliniai direktoriai pasirašė bendrą laišką, kuriame remia kampaniją už JK likimą Bendrijoje. Šiame laiške teigiama, kad Jungtinė Karalystė bus „stipresnė, saugesnė ir pranašesnė" likdama ES nare.

„Verslui būtina nevaržoma prieiga prie Europos rinkos, kurią sudaro 500 mln. žmonių, norint toliau augti, investuoti ir kurti darbo vietas", - teigiama laiške.

Tarp įmonių, palaikančių Jungtinės Karalystės narystę ES, yra naftos bendrovės BP ir "Shell", kalnakasybos bendrovė "Rio Tinto", taip pat telekomunikacijų įmonės „Vodafone" ir BT. D. Cameroną palaiko ir gynybos, aeronautikos ir elektronikos milžinė „BAE Systems". Laišką pasirašė ir smulkesnių, bet svarbių Didžiajai Britanijai ir pasaulinei įmonių erdvei įmonių vadovai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)