„Mokesčių mokėtojai turėtų nesibaiminti, jei pirmosiomis metų dienomis laiku sumokėję mokesčius savo apskaitos kortelėse nedelsiant neišvys sumokėtų sumų. Taip gali įvykti dėl didelio duomenų kiekio apsikeitimo su naująja mažmeninių mokėjimų sistema, kuria nuo metų pradžios naudosis bankai“,– pasakoja VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė pažymėdama, jog, net ir tuo atveju, jei duomenys apie laiku sumokėtus mokesčius būtų vėluojami atvaizduoti, VMI apie jų sumokėjimo datą informaciją gaus, todėl jei mokesčių mokėtojas savo prievoles įvykdys laiku – delspinigių neskaičiuos.

Vilma Vildžiūnaitė

VMI primena, kad Mokesčių inspekcijos svetainėje gyventojai ras bankinių mokėjimų ruošinių pavyzdžius, kaip nuo 2016 m. sausio 1 d. teisingai sumokėti Mokesčių inspekcijos administruojamus mokesčius. Į mokėjimų formavimo pakeitimus atkreipti dėmesį turi ir tie gyventojai, kurie mokės administracines bei kitas baudas, nurodo institucija.

VMI primena, kad savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu www.vmi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)