Oficialus ekonomikos ministerijos atstovas patvirtino, kad su papildomomis lėšomis bankų gelbėjimo fondo kapitalo bazė padidės iki 15 mlrd. eurų.

Fondui papildomų lėšų reikia norint nedelsiant įlieti 4,5 mlrd. eurų į banką „Bankia".

Kaip ir daugybė Ispanijos bankų, „Bankia" slegia didžiulės blogos nekilnojamojo turto investicijos, užsilikusios nuo 2008-ųjų nekilnojamojo turto burbulo sprogimo.

„Bankia" iš viso paprašė 19 mlrd. eurų vyriausybės finansinės paramos. Tiksli suma, kuri bus įlieta į banką, paaiškės per artimiausias savaites, po to, kai bus baigtas Ispanijos bankų auditas.

Kad galėtų padėti skolų slegiamiems savo bankams, Ispanijos vyriausybė iš euro zonos valstybių paprašė iki 100 mlrd. eurų siekiančios finansinės pagalbos. Vyriausybė paskolą tikisi gauti iki lapkričio pradžios.

Ispanijoje padaugėjo bedarbių

Ispanijos bedarbių eilė rugpjūtį pailgėjo iki 4,63 mln. žmonių, o tai prasta naujiena ekonomikai, kuri kenčia nuo beveik 25 proc. siekiančio nedarbo lygio, informuoja AFP.
Bedarbių skaičius, kuris prieš tai mažėjo keturis mėnesius iš eilės, rugpjūtį, palyginti su liepa, išaugo 38 tūkst. 179, arba 0,83 proc.

Oficialus nedarbo lygis Ispanijoje antrąjį ketvirtį pasiekė 24,63 proc.

Ispanijos premjeras Mariano Rajoy nedarbo mažinimą ir ekonominį augimą paskelbė vyriausybės prioritetais.

Ispanijos autonominis Andalūzijos regionas pirmadienį paprašė centrinės Ispanijos vyriausybės milijardo eurų.

Andalūzija - jau ketvirtas šalies regionas, paprašęs paramos. Liepą 300 mln. eurų buvo skirta pietrytinei Mursijos sričiai. Praėjusią savaitę paramos prireikė Katalonijai ir Valensijai, kurios tikisi gauti atitinkamai 5 ir 4,5 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)