Oro vežėjo centrinė būstinė ir dabartinis skrydžių vykdymo centras liks Islandijoje, taip pat Islandijoje liks skrydžių ir keleivių salonų įgulos. Ši plėtra kurs naujas darbo vietas, o esamuose padaliniuose etatų mažinama nebus. Vilniaus biuras vykdys įvairias administracines ir technines funkcijas, palaikydamas bendrovės pamatines vertybes: punktualumą, paprastumą, laimę, žemas kainas ir saugumą. „Play“ tikisi Vilniuje per kelis mėnesius rasti apie 15–20 IT, skaitmeninės plėtros, rinkodaros, finansų ir klientų aptarnavimo specialistų.

„Play“ yra naujos pigių skrydžių oro linijos, šiuo metu vykdančios skrydžius tarp Islandijos ir Europos naujuoju „Airbus“ laineriu. Reikjavike 2019 m. svarios patirties aviacijos pramonėje sukaupusios komandos įsteigta bendrovė išnaudojo pernai sparčiai besivysčiusią, kintančią rinką ir įspūdingai išaugo. 

Islandijos transporto tarnyba oro linijoms oro vežėjo pažymėjimą (OVP) suteikė gegužę, ir birželio 24 d. ji pradėjo „A321NEO“ laineriu skraidinti maršrutu Reikjavikas–Londonas, prie kurio birželį ir liepą pridėti dar šeši maršrutai į Europą. „Play“ jau skraidina trimis „A321NEO“ laineriais ir rengiasi iki 2022 m. antrojo ketvirčio padidinti bendrovės lėktuvų parką iki šešių. Plėtra sutaps su ruošimusi organizuoti naujus skrydžius į JAV. Bendrovė tikisi iki 2025 m. turėti daugiau nei 15 lainerių, skraidančių įvairiomis kryptimis į Šiaurės Ameriką ir Europą. Oro vežėjas iki šiol jau yra nuskraidinęs 70 tūkstančių keleivių. 

Dabar bendrovė turi tris lainerius, skraidančius šešiolika maršrutų, ir 136 darbuotojus, bet „Play“ generalinis direktorius Birgir Jónsson viliasi darbuotojų skaičių padvigubinti iki kitos vasaros. 

„Dalį „Play“ administracinių funkcijų perkeldami į Lietuvą, užsitikriname prieigą prie daugiau specialistų. Pavyzdžiui, „Play“ centralizuotam „hub-and-spoke“ (liet. „ašies ir stipinų“) verslo modeliui reikės visą parą 7 dienas per savaitę veikiančio paslaugų centro, kuris neprivalo būti tik Islandijoje, nes dauguma klientų nekalba islandų kalba“, – tikina B. Jónsson.

Naujasis biuras padės ugdyti tarptautinės bendrovės kultūrą, o taip pat leis užmegzti santykius su naujais vietiniais tiekėjais, paslaugų teikėjais ir kitais partneriais. Padalinio Lietuvoje vadovas Kęstutis Jasiulevičius jau pasamdytas, o darbuotojų kitoms pareigoms paieška prasidės netrukus.

„Lietuva gali pasiūlyti aukštą išsilavinimą turinčių gamtos mokslų, technologijų ir inžinerijos specialistus, kurie yra lankstūs, motyvuoti ir daugiakalbiai. Šalis taip pat suteikia nuostabų kainos ir kokybės santykį bei reikiamas sąlygas plėsti verslą, – sako „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis. – Džiugu matyti, kad tą įvertina tokia perspektyvi skrydžių bendrovė kaip „Play“.“

Pirminiame viešame akcijų siūlyme (IPO) „Play“ surinko 90 mln. USD naujo kapitalo, jos akcijomis prekiaujama Islandijos „Nasdaq“ „First North Growth Market“ biržoje. Per ateinančius mėnesius „Play“ tinklas plėsis – bendrovė skraidins naujomis kryptimis į Europą ir Šiaurės Ameriką, – taip pat bus ruošiamasi 2022 m. pavasarį prasidėsiančioms „hub-and-spoke“ operacijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)