Lietuvos dizainerių sąjungos pirmininkas Tautvydas Kaltenis kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą prašydamas pripažinti šio prekės ženklo autorystę jam, priteisti 128 tūkst. Lt ir 10 tūkst. Lt neturtinės žalos.

„Kalba eina apie tai, kad atsakovas ginčija mano autorystę, tai man, kaip autoriui, yra didžiausia skriauda“, - teismo posėdyje sakė jis.

Vėliau DELFI kūrėjas teigė nenoręs bylinėtis ir vylėsi susitarti taikiai.

„Praradau viltį susitarti taikiai, kadangi mano darbas kuriant logotipą liko neapmokėtas, o bandymas išspręsti klausimą taikiai truko pernelyg ilgai. (…) Jie kvestionuoja mano autorystę, tai yra pagrindinis mūsų ginčo objektas“, - sakė jis.

Tuo metu T. Kaltenis vadovavo savo įmonei „Nada Focus“, kuri šiuo metu yra likviduota Prisimindamas to meto įvykius jis pasakoja, kad 2003 m. rekonstruojant VCUP prekybos centro vadovybė užsakė sukurti ženklus ant stogo, tačiau paties prekės ženklo jie neturėjo.

Tautvydas Kaltenis
„Tada direktorius, akcininkas ir kiti žmonės iš administracijos paprašė manęs, kaip tokių ženklų kūrėjo, sukurti prekės ženklą“, - pasakojo T. Kaltenis.

Atskiros sutarties dėl prekės ženklo sukūrimo dizaineris nebuvo pasirašęs, jo kūrimas vyko 2003 m. rudenį.

„Buvo žodinis susitarimas su direktoriumi. Neturėjau jokio pagrindo jais netikėti, nes turėjome sutartį dėl gamybos. Be to, su įvairiomis šios parduotuvės administracijomis dirbau nuo 1994 m. Po to, kai padarėme prekės ženklą ir įvyko parduotuvės atidarymas, tuometinis jos vadovas vis prašė atidėti klausimą, nes įmonėje buvo sunki finansinė padėtis. Viskas nusikėlė į 2004 m. pavasarį, kai jis išėjo iš darbo, o atėjusi naujoji direktorė pasakė, kad vykdys tik raštiškus susitarimus“, - kalbėjo pašnekovas.

VCUP atstovaujantis advokatas Andrius Iškauskas tvirtina, kad prekybos centras buvo pasirašęs sutartis su „Nada Focus“ ir su šia įmone buvo atsiskaityta.

Andrius Iškauskas
„Iš tikrųjų yra keista, kad ponas Kaltenis po daugiau nei dešimties metų sugalvojo ir atsiminė, kad jam yra nesumokėta. Mes manome, kad viskas kilo dėl to, kai pernai jis atėjo pas dabartinę parduotuvės direktorę ir paprašė paramos jo kultūros projektams, visiškai nesusijusiems su šiuo atveju. Jam buvo atsakyta, kad biudžete tokių lėšų nenumatyta. Mes manome, kad jis įsižeidė“, - DELFI komentavo advokatas.

Pasak jo, prie VCUP prekės ženklo kūrimo prisidėjo daug žmonių.

„Kūrybos procesas buvo bendras, vykdavo susirinkimai, kur žmonės sakydavo, gal padarom taip, o gal kitaip. Neteisybė, kad VCUP anksčiau neegzistavo. Jis egzistavo, toks domenas egzistuoja nuo 2000 m. Kasdieninėje kalboje žmonės šį trumpinį naudoja. Mes nesakome, kad ponas Kaltenis nedalyvavo surinkimuose. Jį kūrė visi, o ponas Kaltenis praktiškai jį padarė, gamino iškabas ir kitus reklaminius dalykus. Tuo metu jokių pretenzijų nebuvo reikšta“, - komentavo A. Iškauskas.

Pirmajame teismo posėdyje teisėja Rita Kisielienė pasiūlė šalims pasirašyti taikos sutartį, tam skirta penkios darbo dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)