Po savaitės tylos dabar D. Cameronas bando susigrąžinti pasitikėjimą savo lyderyste. Po savaitę trukusių klausimų apie jo paties turtą ir jo tėvo ryšius su vadinamosiomis ofšorinėmis kompanijomis, pirmadienį D. Cameronas pareiškė, kad jo tėvas nepadarė nieko blogo.

„Pone pirmininke, priimu kritiką, kad per vėlai sureagavau į praėjusios savaitės įvykius. Bet, kaip jau minėjau, buvau labai piktas, dėl to kaip apšmeižtas mano tėvo atminimas. Žinau, kad jis buvo sunkiai dirbantis žmogus ir nuostabus tėvas. Aš didžiuojuosi dėl visko, ką jis padarė bandydamas aprūpinti šeimą“, – kalbėjo Didžiosios Britanijos premjeras.

Jis pripažįsta, kad didžiausia šio skandalo klaida tai, kad jo komanda ilgai nesugebėjo atsakyti į žiniasklaidai kylančius klausimus ir taip suteikti daugiau skaidrumo. Tačiau dabar D. Cameronas pristatė planą, kad iki šių metų pabaigos bus priimti įstatymai baudžiantys kompanijas, kurios nesusitvarko ir pačios nenubaudžia mokesčių vengiančių savo darbuotojų.

„Pone pirmininke, teisinga yra griežtinti įstatymus ir pakeisti susidariusią mokesčių vengimo kultūrą. Mes privalome dirbti, kad neliktų agresyvaus mokesčių vengimo. Bet kartu turime nepamiršti, kad yra skirtumas tarp piktybinio mokesčių vengimo ir tų mokesčių lengvatų, kurios skatina investicijas šalyje“, – sakė D. Cameronas.

Šis vyriausybės siūlymas – pateiktas būtent dabar – yra bandymas pridėti skaidrumo. Ekonomistai pastebi, kad šis įstatymas, kuris baudžia kompanijas, o ne asmenis, vengiančius mokesčių, gali sumažinti užsienio investicijas, kurios šiais metais ir taip žymiai sumažėjo, po to kai Jungtinė Karalystė paskelbė apie referendumą dėl išstojimo iš Europos Sąjungos. D. Camerono vyriausybė pernai teigė, kad šis įstatymas turi būti priimtas iki 2020-ųjų, tačiau dabar bando susigrąžinti pasitikėjimą premjeru, kuris yra pagrindinis likimo bendrijoje šalininkas.