Finansų ministrė Ingrida Šimonytė pabrėžė, kad kol kas nekyla problemų surenkant planuojamus pelno ir gyventojų pajamų mokesčių.

„Tiek pridėtinės vertės mokesčio (PVM), tiek akcizų surinkimo atsilikimas nesiekia 1 proc., kas yra geras rezultatas”, - teigė ministrė.

Pagal Finansų ministerijos duomenis, mažiau nei planuota surinkta pelno mokesčio. Šių metų sausio-rugpjūčio mėnesiais į biudžetą dėl šio mokesčio sukrito 364,952 mln. litų iš planuotų 372,659 mln. litų – 2,1 proc. mažiau nei planuota šiam periodui.

„Lyginant su pernai metais mokesčiai surenkami geriau, visur jaučiamas augimo tempas“, - Seimo biudžeto ir finansų komitetui tvirtino I. Šimonytė.

Iš viso su nemokestinėmis pajamomis biudžeto pajamos sausio-rugpjūčio mėn. siekė 11,126 mlrd. litų iš planuotų 11,124 mlrd. litų (be ES ir kitų tarptautinių paramos lėšų).

Planuojama per metus į biudžetą surinkti 18,016 mlrd. litų (be ES ir kitų tarptautinių paramos lėšų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)