Įstatyme nustatytas pereinamasis laikotarpis, kad rūkomuosius gaminius, pagamintus arba išleistus į laisvą apyvartą iki 2016 m. gegužės 20 d., kurie neatitinka šio įstatymo reikalavimų, leidžiama parduoti iki 2017 m. gegužės 20 d., o elektronines cigaretes ar elektroninių cigarečių pildykles, pagamintas arba išleistas į laisvą apyvartą iki 2016 m. lapkričio 20 d., neatitinkančias šio įstatymo reikalavimų, leidžiama parduoti iki 2017 m. gegužės 20 d.

Įstatyme taip pat numatyta, kad Lietuvos Respublikoje draudžiama prekiauti tabako gaminiais pagal nuotolinės prekybos sutartis, įskaitant vidaus ir tarpvalstybinę nuotolinę prekybą.

Įtvirtinta tabako gaminių gamintojų ir (ar) importuotojų pareiga Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka pagal prekių ženklą ir rūšį pateikti nustatytos formos pranešimą ir įstatyme nurodytą informaciją apie parduodamus tabako gaminius.

Taip pat draudžiama ir elektroninių cigarečių, elektroninių cigarečių pildyklių ir rūkomųjų žolinių gaminių reklama bei paslėpta tokių gaminių reklama, išskyrus bazinę informaciją, pateikiamą mažmeninės prekybos vietose (pavyzdžiui, parduodamų tabako gaminių pavadinimai, žodžiai „parduodame“, „prekiaujame“).

„Kadangi už tabako kontrolės įstatymo pažeidimus taikoma itin griežta atsakomybė, rekomenduojame prekybininkams įvertinti, ar jų šiuo metu vykdoma veikla atitinka naujuosius reikalavimus, kad būtų išvengta galimų nemalonumų“ – sako advokatų kontoros „Cobalt“ vyresnysis teisininkas Giedrius Abromavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)