4,1 mlrd. dolerių dydžio deficito sumažėjimas, lyginant su geguže, užfiksuotas prekių ir paslaugų eksportui išaugus rekordiniais 9,4 proc., o tuo tarpu importas padidėjo tik 4,7 proc., pranešė prekybos departamentas.

Prekybos atotrūkis pirmoje metų pusėje, lyginant su tuo pačiu 2019 metų laikotarpiu, smarkiai sumažėjo, visame pasaulyje dėl COVID-19 pandemijos beveik visiškai nutraukus transporto veiklą ir prekybą – duomenys rodo, kad atotrūkis nukrito nuo 297,4 mlrd. iki 274,3 mlrd. dolerių.

Tuo pat metu susitraukė ir deficitas su Kinija prekių atžvilgiu – jis birželį nukrito iki 142,2 mlrd. dolerių ir buvo 40 mlrd. dolerių mažesnis nei pirmoje 2019 metų pusėje.

Prekybos departamentas teigė negalintis pasverti ar išskirti pandemijos poveikio prekybos duomenims, tačiau pridūrė, kad veiklos sulėtėjimas negali būti laikomas geromis naujienomis, atsižvelgiant į padarinius verslo aktyvumui.

„Prekybos srautai yra silpni ir greičiausiai išliks suvaržyti dėl silpno pasaulinio augimo ir silpnos paklausos tiek vidaus rinkoje, tiek užsienyje“, – teigė ekonominių tyrimų bendrovės „High Frequency Economics“ analitikė Rubeela Farooqi.

„Oxford Economics“ analitikas Jamesas Watsonas įspėjo, kad „bendras prekybos aktyvumas vis dar yra 20 proc. mažesnis nei vasarį, aktyvumas visame pasaulyje išlieka silpnas, o JAV atsigavimas rodo silpnumo požymių.“

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją