Bendrininkų grupuotės nariams pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, turto pasisavinimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir buhalterinių dokumentų klastojimo. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Įtariama, kad bendrininkų grupėje veikiantys asmenys, atstovavę turizmo paslaugas teikiančioms įmonėms, galėjo sukčiauti vengiant mokėti pelno mokestį.

Įtariama, kad mokesčių slėpimo schemoje, siekiant sumažinti realiai gaunamas pajamas, buvo pasinaudota Latvijoje įsteigtomis, tačiau jokios veiklos nevykdančiomis bendrovėmis. Tyrimo duomenimis, klastojant savo atstovaujamų ir Latvijos įsteigtų bendrovių dokumentus, buvo apgaulingai tvarkoma buhalterinė apskaita, o tariamiems atsiskaitymams tarp įmonių panaudoti neapskaityti grynieji pinigai, gauti už suteiktas turizmo paslaugas užsienio šalyse. Skaičiuojama, kad per ilgiau nei penkerius metus buvo nuslėpta daugiau kaip 2 mln. eurų pajamų, o į valstybės biudžetą nesumokėta per 150 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Bendrininkų grupę sudarantiems asmenims pareikšti įtarimai. Jiems buvo paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Siekiant užtikrinti civilinį ieškinį, pritaikytas laikinas nuosavybės apribojimas į 1,6 mln. eurų vertės turtą.

FNTT Vilniaus apygardos valdyba kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra tęsia ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)