S. Gurijevas pradės darbą Londone įsikūrusiame EBRD nuo 2016 metų vidurio, baigęs dėstyti Paryžiaus politinių studijų institute („Sciences Po“).

Buvęs Maskvos naujosios ekonomikos mokyklos rektorius pabėgo iš Rusijos 2013 metais, sakydamas, kad bijo teisinio persekiojimo dėl savo pagalbos rašant vieną ataskaitą, kritikuojančią buvusio naftos pramonės magnato Michailo Chodorkovskio antrąją bylą.

S. Gurijevas sakė, kad paskyrimą dirbti EBRD laiko garbe.

„Šis bankas atlieka svarbų vaidmenį, padėdamas vystyti mūsų šalių ekonomikas, ir tikiuosi pats prisidėti prie šio darbo“, – pabrėžė jis.

Praeitą mėnesį pasklidus gandams, kad S.Gurijevas gali būti paskirtas į tą postą, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė Kremliaus žmogaus teisių tarybai: „Nežinau, kodėl jis pabėgo; niekas dėl jo nepateikė jokių skundų.“

„Manau, kad jis nepabėgo – tiesiog jo žmona ilgą laiką dirbo užsienyje; jis susirado darbą užsienyje – išvyko ten, kur moka geriau, ir tiek“, – teigė V.Putinas.

„Jeigu jis nuspręstų sugrįžti ir dirbti čia – prašom, mes tik džiaugtumėmės“, – pridūrė jis.

Pastaraisiais metais S.Gurijevas prisidėdavo rengiant EBRD tarpines ataskaitas ir užėmė vyriausiojo ekonomisto pareigas jo išorinėje patariamojoje komisijoje.

EBRD vyriausiojo ekonomisto pareigas nuo šių metų sausio laikinai ėjo Hansas Peteris Lankesas.

Šis bankas buvo įkurtas 1991 metais siekiant skatinti postkomunistinių šalių perėjimą prie rinkos ekonomikos.

Dabar jis veikia 37 šalyse, įskaitant Egiptą, Jordaniją, Maroką ir Tunisą, taip pat buvusiose sovietinio bloko valstybėse, tokiose kaip Azerbaidžanas, Vengrija ir Ukraina.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)