Šis šaltinis informavo, kad „TEZ Tour“ nustojo vykdyti „Aeroflot“ paslaugų apmokėjimus. Rusijos federalinė turizmo agentūra patikino neturinti žinių apie galimas problemas tarp „TEZ Tour“ ir „Aeroflot“ dėl atsiskaitymų.

Kaip rašo lenta.ru, „TEZ Tour“ generalinis direktorius Vladimiras Kaganeris pranešė, kad „Aeroflot“ užblokavo jo vadovaujamai įmonei prieigą prie rezervacinės sistemos, nes „TEZ Tour“ atsisakė pateikti griežtas garantijas dėl lėktuvų užpildymo žiemos periodu. „Aeroflot“ reikalauja iš mūsų griežtų garantijų dėl lėktuvų užpildymo žiemos programai, tačiau dėl dabartinių aplinkybių turizmo rinkoje mes nesame pasirengę tai padaryti“, - patikino V. Kaganeris. Taip pat jis pridūrė, kad blokavimas buvo įvykdytas be jokio įspėjimo ir oficialių raštų. V. Kaganeris pabrėžė, kad „TEZ Tour“ neturi įsiskolinimų „Aeroflot“.

Taip pat su „TEZ Tour“ dirbančių S7 oro linijų atstovas pranešė, kad jie neturi jokių problemų dėl bendradarbiavimo su šia turizmo paslaugas teikiančia įmone.

Jau anksčiau „Aeroflot“ kelioms turizmo įmonėms užblokavo prieigą prie lėktuvų bilietų rezervavimo sistemos. Į šį sąrašą pateko veiklą sustabdžiusios „Ideal-tur“ ir „Kapital-tur“. Su „Tez Tour“ „Aeroflot“ bendradarbiavo nuo 2000 metų.

Įmonę „TEZ Tour“ 1994 m. įkūrė verslininkai Aleksandras Burtinas ir Aleksandras Sinigibskis bei verslininkas iš Turkijos Leventas Ajdynas. 2014 m. spalio mėn. šis turizmo operatorius pranešė išsprendęs žiemos programų optimizavimo procesą. Buvo planuojama sumažinti užsakomųjų reisų skaičių visomis kryptimis ir vykdyti žiemos programas, gabenant turistus „Aeroflot“, S7 ir „Transaero“ oro linijomis.

2014 m. vasarą finansiniai sunkumai ištiko daugiau nei 15 turizmo įmonių. Šių metų liepos mėn. turizmo operatoriai „Neva“, „Roza vetrov Mir“ ir „Ekspo-tur“ sustabdė veiklą, o rugpjūčio mėn. veiklą nutraukė turizmo įmonės „Ideal-tur“, „Labirint“, „Intaer“, „Nordic star“, „Solvex-turne“ ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)