Vykdant rinkos kontrolę, Alytaus VMVT inspektoriai atrinko želatininių saldainių „Avietėlės“ (kilmės šalis Lenkija, geriausias iki 2018-04-21, platintojas UAB „Deilena“, Europos pr. 122, Kaunas) mėginį, kurį ištyrus, nustatytas raudonojo dažiklio (E124) kiekis viršijo leistiną normą (36,4 mg/kg, kai didžiausias leistinas šio dažiklio kiekis saldainiuose – 20 mg/kg).

Pradėjus tyrimą, nustatyta, kad UAB „Dailena“ šių želatininių saldainių gavo 240 kartoninių dėžių po 10 kg (dėžėje – 10 maišelių po 0,5 kg), iš viso 2 400 kg. „Avietėlės“ atvežtos iš Lenkijos įmonės „Z.P.H.U. Vangusto“. Kauno VMVT inspektoriai UAB „Dailena“ sandėlyje rado minėtų saldainių likutį – 37 kartonines dėžes (740 plastikinių maišelių po 0,5 kg, iš viso 370 kg). Likęs kiekis (203 dėžės, 2030 kg) jau buvo išplatinti rinkoje.

UAB „Dailena“ nurodyta nedelsiant informuoti visus gavėjus apie nesaugius želatininius saldainius ir surinkti šią produkciją iš rinkos.

Vilniaus VMVT inspektoriams atrinkus birios juodosios arbatos „Lumia sense (partijos Nr. 1173, tinkamumo vartoti terminas 2019-05, pakuotės po 80 g, tiekėjo „Inteka SIA“, Latvija) mėginį, nustatytas didžiausią leistiną koncentraciją viršijantis pesticido imidakloprido kiekis (0,20 mg/kg, kai didžiausia leistina norma – 0,05 mg/kg).

Nustatyta, kad į „Maxima LT“ UAB didmeninės prekybos įmonę (Savanorių pr. 246 Vilnius) buvo įvežta 604,8 kg šios arbatos, kuri išplatinta rinkoje. Įmonei nurodyta nedelsiant informuoti visus gavėjus apie nesaugios arbatos partiją ir surinkti išplatintą produkciją iš rinkos.

Vartotojai, įsigiję lenkiškų želatininių saldainių „Avietėlės“ ar minėtos partijos arbatžolių, gali šias prekes grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Prekybos tinklas „Maxima LT“ penktadienį išplatino pranešimą, kad šia arbata nebeprekiauja.

„Nekokybiška preke, biria juoda arbata „Lumia Sense“, nebeprekiaujame. Vos gavę pranešimą iš VMVT, prekę iš prekybos nedelsiant pašalinome. Kaip numato įstatymas, nuo tos dienos, kai gavome informaciją apie nekokybišką prekę, visose parduotuvėse, kuriose buvo prekiaujama minėta arbata, skelbiame informaciją, jog pirkėjus, įsigijusius šią prekę, raginame ją grąžinti ir atgauti sumokėtus pinigus. Dėl kilusių nepatogumų pirkėjų atsiprašome", - nurodoma bendrovės komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)