Apeliacinio teismo nutartis įsiteisėjo nuo jos paskelbimo, tačiau ją Lolita B. dar galės apskųsti kasacinės instancijos teismui.

Parduotuvės kasininke dirbusi Lolita B. iš darbo bendrovėje „Norfos mažmena“ buvo atleista neteisėtai, tai yra patvirtinta įsiteisėjusiu teismo sprendimu. Teismas konstatavo, kad tokie darbdavio veiksmai neabejotinai sukėlė ieškovei dvasinius išgyvenimus, stresą, pažeminimą, nestabilumo darbo santykiuose jausmą bei neužtikrintumą savo ateitimi ir padarė ieškovei neturtinę žalą.

Teismas nusprendė, kad dėl neteisėto atleidimo iš darbo Lolitai B. turėtų būti išmokama 2,5 tūkst. Lt kompensacija. Tokio paties dydžio kompensacija moteriai buvo priteista ir dėl to, kad „Norfos mažmena“jai nesudarė palankių darbo sąlygų ir galimai pakenkė darbuotojos sveikatai.

Ieškovė savo ieškinyje teismui teigė, kad dažnai turėjo iš sandėlio į vežimėlius kilnoti alaus, mineralinio vandens pakuotes ir alaus dėžes.

Kadangi jau anksčiau moteris turėjo sveikatos sutrikimų, ekspertai pažymėjo, kad kasininkės darbas galėjo turėti įtakos ligos paūmėjimui ir skausmo suintensyvėjimui, jeigu žmogus serga stuburo ligomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją