Š. Laužikas atvykus į Šilutę pirmiausia mums aprodo viešbutį. Pasakoja, kad nuo jo didžiulių langų iki Marių kranto, vos 7 metrai. Iš viso jo valdose – 42 kambariai.

„Iki pandemijos čia tikrai būdavo daug atvykstančių. Daugiausia – užsieniečiai, atvykę iš Vokietijos, Anglijos, Italijos, atvykdavo labai daug paukščių stebėtojų, ornitologų.

Per pandemiją vyko lietuviai, užpildė viešbutį“, – sako jis.

Bet viešbutis, ne vienintelis šeimos verslas čia. Šalia, toje pačioje teritorioje – didžiulė pieva, kurioje – kempingas, o netoli – ir restoranas. Paėjus dar – ir vilos.

Š. Laužikas sako turtą užgyvenęs ir viską pradėjęs nuo 1982 m. čia įsigytos senos sodybos, tada jis dirbęs fotografu, o vėliau šalia „persikėlęs“ ir tėvų žemes.

„Tais laikais aš uždirbdavau didelius pinigus. Šilutėje turėjau fotolaboratoriją. Sodybą čia įsigijau už maždaug vieno mėnesio savo atlyginimą. Pirkau už 1,5 tūkst. rublių, o „persikėlus“ žemes viskas susijungė.

Žinojau, kad darysiu kempingą. Tais laikais tokių Lietuvoje dar nebuvo, idėją parsivežiau iš užsienio, nes labai daug keliavau. Dabar čia iš viso yra 3,5 hektaro teritorijos“, – sako jis.

1995-aisiais Š. Laužikas buvo išrinktas Šilutės rajono meru. Taip pat mero pareigas ėjo ir 2013- 2014-aisiais.

„Bet man versle įdomiau nei politikoje. Čia tu gali įgyvendinti savo idėjas. O politikoje yra konkurencija, politiniai žaidimai, nenoras, kad tu ką nors padarytum. Daug nešvarumų, man čia smagiau“, – sako jis.

Vasarą čia – vaizdas visai kitoks, pastebi šeimininkas. Pilna poilsiautojų, ornitologų, žvejų, žmonės atvyksta su kemperiais, tačiau prasidėjęs karas Ukrainoje svečių skaičių vsi tik sumažinęs.

„Jau manėme, kad atsigausime po pandemijos, turėjome daug rezervacijų, tačiau karas užsieniečius privertė atšaukti planus“, – sako jis.

Visgi šis sezonas, anot verslininko, neturėtų būti prastas.

„Žmonės rezervuoja, manau, bus atsigavimo sezonas. Jau turime keletą grupių užsieniečių, yra pavienių keliautojų.

Sunku pasakyti, kiek infliacija ir bendras kainų augimas paveiks svečius. Kol kas užsakinėja. Nors lietuviai turi tendenciją rezervuoti likus vos porai savaičių“, – teigia jis.

Pačių šeimininkų namas, visai netoli vilų, paėjus į teritorijos šoną.

„Štai čia aš gyvenu“, – rodo jis ir juokiasi, kad iš kiek aukščiau pro langą prižiūri, ar viskas teritorijoje tvarkinga.

Prisėdęs vienoje iš vilų, Š. Laužikas skaičiuoja, kad sezono metu įdarbina apie 20 darbuotojų, ir prasitaria atvykusiems siūlantis ir plukdymą laivu, tiksliau, maršrutu „Ventainė-Nida-Ventainė“.

„Reisai vyksta dukart per dieną. Bilietas kainuos 25 Eur į abi puses. Teko pakelti kainą, brango degalai“, – sako jis.

Apgyvendinimo kainų jis šį sezoną, kaip teigia, nedidins. Jos liks tokios, kaip ir praėjusią vasarą.

„Kambarys bus 70-75 Eur, o restorane bus ir naujas meniu“, – teigia jis.

Kad paliko politiką ir ėmėsi savo verslo, Š. Laužikas sako niekada nesigailėjęs.

„Sprendimo nekeisčiau. Savo verslą daryti lengviau ir įdomiau“, – pripažino šeimininkas ir sako į politiką grįžti minčių jau neturintis.

Dabar jo planuose – laivų priežiūros paslaugų teikimas.

„Bus galima laivus palikti žiemai“, – sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)