Sirgaliai galėjo rinktis iš aibės atributikos: kepuraitės, marškinėliai, puodeliai, sirgalių dūdos, perukai, pripučiamos lazdos, krepšinio kamuoliai, raktų pakabukai, taurės, tarškynės, kaukės, trispalvės barzdos, apyrankės, šalikėliai, kojinės, rankovės ir kt.

Pagal apyvartą pirmaujančiame mažmeninės prekybos tinkle „Maxima“ populiariausi sirgalių atributai buvo automobiliams skirtos vėliavėlės, veidrodėlių dekoracijos, marškinėliai ir kepuraitės.

„Lietuviai pirmiausia puošia automobilius, paskui save. Mūsų krepšinio ir tautinės atributikos asortimente, kuriame turime apie 200 pavadinimų prekių, daugiau nei pusė - Lietuvos gamintojų prekės. Apie 20 procentų sudaro gaminiai iš Kinijos“, - DELFI teigė „Maxima“ prekybos tinklo atstovė spaudai Olga Malaškevičienė.

Antrame pagal apyvartą prekybos tinkle „Iki“ buvo siūloma per 40 skirtingų rūšių prekių.

„Oficialią Europos krepšinio čempionato atributiką užsakėme iš dviejų Lietuvos tiekėjų: „Ivega“ ir „Unikalu LT“, prekiaujančių Lietuvoje pagaminta produkcija: marškinėliais, kepuraitėmis ir pan. Originalios atributikos dizainą kūrėme patys, o užsakinėjome iš tiekėjų, kurie bendradarbiauja su Kinijos gamintojais. Tačiau ne visa sirgalių atributika pagaminta Kinijoje, pavyzdžiui, gana populiarios trispalvės kojinės ir rankovės yra pagamintos lietuvių. Tarp perkamiausių prekių yra originali krepšinio sirgalių atributika, ypač marškinėliai, apyrankės, šalikėliai, trispalviai perukai, dūdos sirgaliams“, - sako tinklo Komunikacijos vadovas Valdas Lopeta. Anot jo, lietuviškos atributikos tinklo parduotuvėse yra penktadalis.

„Rimi“ atstovai teigia, kad visa atributika pirkta iš Lietuvos gamintojų, nebent atskiros detalės gali būti atvykusios iš svečių šalių. Populiariausi preke tapo sirgalių marškinėliai, antroje – sirgalių marškinėliai vaikams bei tradicinio dydžio vėliavos ir papuošimai automobiliams.

„Tikrai daug sirgalių marškinėliais buvo aprengta vaikų“, - DELFI sakė Raminta Stanaitytė – Česnulienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją