Vladimiras Putinas jau žino apie D. Kamenščiko areštą, žurnalistams pasakė prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Tokios gan rezonansinės naujienos visada pranešamos prezidentui. Komentuoti kol kas, žinoma, nėra įmanoma, nes vyksta tyrimas. Kol kas laikomės nuomonės, kad kol teismas neįrodė kitaip, D. Kamenščikas yra nekaltas“, – pasakė D. Peskovas.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą, D. Peskovas pabrėžė neturintis duomenų apie tai, kad V. Putinas ir D. Kamenščikas būtų pažįstami.

„Aš D. Kamenščiko niekada nesu matęs prezidentiniuose renginiuose. Ir Kogano (kito sulaikytojo – RBC) taip pat niekada nesu matęs“, – pasakė jis.

Teoriškai, D. Kamenščiko arešto tema gali būti aptarta per naujos darbo grupės posėdį dėl verslo ir jėgos struktūrų tarpusavio sąveikos, pasakė D. Peskovas, atsakydamas į tikslinančius klausimus.

„Jei verslo atstovai ar jėgos struktūrų pareigūnai iškels tokį klausimą kodėl gi ne“, – pasakė jis.
Vasario 18 d. teisėsaugininkai sulaikė D. Kamenščiką bylos dėl teroristinio išpuolio Domodedovo oro uoste pagrindu. Jam buvo pateikti kaltinimai

Jam pateiktas kaltinimas įvykdžius nusikaltimą, nurodytą Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 238-o straipsnio 3-ioje dalyje (darbų, neatitinkančių saugumo reikalavimų, vykdymas ar paslaugų teikimas, sukėlęs dėl neatsargumo dviejų ar daugiau žmonių mirtį).

Dmitrijus Kamenščikas, kurio turtas vertinamas 3,8 mlrd. dolerių (3,43 mlrd. EUR), „Forbes“ sudarytame turtingiausių 2015 m. Rusijos verslininkų sąraše užima 27 vietą.

2011 m. atskleistos informacijos duomenimis, D. Kamenščikas yra vienintelis Kipro bendrovės „DME ltd“, kuri kontroliuoja daugumą Domodedovo oro uosto veiklos įmonių, pelno gavėjas. Prieš dvejus metus jis buvo įvardytas kaip vienintelis „DME ltd“ savininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)